Dubbla guld i Örnsköldsvik för gymnaster

Tävlingsformen varierade när gymnasterna Alma Månsson, Meja Engdahl Petersson, Wilma Mårtensson och Olivia Kristensson Nilsson, från Landskrona Kvinnliga GK var i Örnsköldsvik i helgen för att tävla i årets första rikstäckande tävling i rytmisk gymnastik. Runt 100 tävlande var med i arrangemanget som är ett nytt tävlingskoncept som heter ”Riksserien”.
Trots inledande nervositet lyckades Alma Månsson plocka hem en guldmedalj i sin klass Junior Bas, och samma sak lyckades Meja Engdahl Petersson med in sin klass, Junior FIG. Belöningen för jämnhet i genomförandet, trots några mindre missöden.
Seniorerna Wilma Mårtensson och Olivia Kristensson Nilsson blev utan medaljer denna gång, den överlägsna vinsten i Senior FIG gick till Petra Lindgren från GF Uppsalaflickorna.

Bilden ovan: Alma Månsson. Foto: fotograf Leo Erdfelt