Fira in våren på traditionellt sätt

Landskrona stad firar Valborg med sång, valborgsbål, tal och den unika kampen mellan Vintergreven och Sommargreven till häst.  Årets talare är Susanne Johannesson, Viarps Kör- och Ridklubb.

Kvällen börjar klockan 19.30 på Rådhustorget. Kvällens konferencier, guiden Åsa Lidén, leder er genom firandet. Eslövs trumkår och Öresundsvarvets Manskör (ÖV-kören) värmer upp med musik och traditionella vårsånger. Därefter går man tillsammans ner till stranden norr om Strandpaviljongen där programmet fortsätter med sång.
Väl nere vid stranden hålls årets tal till våren. Hästarna från Landskrona Ridklubb släpps in och kampen mellan Sommargreven och Vintergreven tar vid. Efter kampen som förhoppningsvis har sommargreven som vinnare, tänds valborgselden av Landskrona Scoutkår och kvällen avslutas med körsång av manskören.

Susanne Johannesson.

Årets valborgstalare i Landskrona: Susanne Johannesson
Landskrona har valts till årets föreningsvänligaste kommun och därför vill vi uppmärksamma en av stadens aktiva föreningar vid årets valborgsfirande.
Årets valborgstalare är Susanne Johannesson, ridskolechef på Viarps Kör- och Ridklubb. Susanne har varit Viarp trogen sedan hon började rida där som 8-åring. Som ridskolechef i över 25 år har hon inspirerat många att upptäcka och utveckla sin ridning. Idag är ridskolan den förening som har näst högst antal medlemmar (578 st) bland Landskronas alla idrottsföreningar. Med sina 27 hästar i stallet bedriver de stor tränings- och tävlingsverksamhet. I höstas startade klubben integrationsprojekt med unga ensamkommande för att fortsätta med flyktingfamiljer. I mars startade tredje projektet med nyanlända.

Här kan du också fira Valborg:

Valborgsfirande i ”Hålan” i Häljarp
14.00 Barnaktiviteterna börjar
18.00 Övriga festligheter börjar
18.20 Erik Siggelkow spelar gitarr och Evelina Unosson sjunger
18.45 Öresundsvarvets manskör sjunger in våren
19.00 Trinity, Casandra Hajny och Ida Ek Mitchell spelar och sjunger irländskt, svensk och annan utländsk folkmusik.
19.30 Komminister Bernice Magnusson hälsar våren välkommen
ca 19.40 KFUM scouterna tänder bålet
20.30 Festligheterna avslutas
Dessutom:
Jättestor hoppborg (gratis)
Chokladhjul, pilkastning och barnaktivitet
Försäljning av kaffe, kakor, korv m.m.
KFUM scouterna visar sin verksamhet
Musikunderhållning
Valborgsbål
Välkomna hälsar Häljarp – Saxtorps Byaförening
Reservation för eventuella ändringar – se gärna på vår hemsida/Facebook      

Valborgsbål på Söderåsen
Vid Klåverödsdammen på Söderåsen kl 19.00
Bänkar och bord finns uppställda, dock i begränsat antal. Tag gärna med egen sittplats. Grillarna är tända så du själv kan grilla från egen matkorg.
Cirka kl 20.30 tänds bålet som ligger på en flotte ute på vattnet. Alla hälsas välkomna till en fin vårkväll i den vackra naturen.
Välkomna hälsar Klåveröds Byalag            

Valborg på Örenäs Slott
På Örenäs slott kl 20.00-21.00
Efter en kall vinter kommer våren äntligen till Örenäs Slott. Detta firas i sedvanlig ordning som traditionen erbjuder med sång och het Valborgsbrasa. Njut av vår vackra omgivning och magnifika utsikt över Öresund och Ven, när ni tänder bålet och sjunger in våren tillsammans i den gröna slottsparken.

Foto bilden ovan: Hussein Amir Bourak