Ny vd för stadsutvecklingsbolaget

Christan Alexandersson är som bekant numera stadsdirektör i Landskrona stad. Nu är det klart vem som blir hans efterträdare som vd för stadsutvecklingsbolaget.

Det blir Joakim Ahlin som tidigare varit vd i Eslövs Bostads AB.
– Vi är glada över att välkomna Joakim Ahlin som vd. Han har bred och gedigen erfarenhet av att arbeta med affärsutveckling och fastighetsförvaltning, säger Kenneth Håkansson, styrelseordförande i Landskrona stadsutveckling AB i ett pressmeddelande.
Joakim Ahlin, 55 år, är civilekonom från Handelshögskolan i Göteborg och har lång erfarenhet som chef från olika bolag inom näringslivet. De senaste tio åren har han arbetat på det kommunala bostadsbolaget Eslövs Bostads AB, varav fem år som företagets vd.
Landskrona stadsutveckling AB bildades 2012 av Landskrona stad, som äger cirka 94 procent av bolaget och fem större privata fastighetsägare.
– Det känns spännande att få leda ett bolag som gör så stor nytta i utvecklingen av Landskrona. Jag ser fram emot att fortsätta arbeta för att göra centrum mer levande och skapa ett bra samarbete mellan fastighetsägare, de kommunala förvaltningarna och de boende, säger Joakim Ahlin i presmeddelandet.
Joakim Ahlin tillträder som vd senast i augusti 2017 och efterträder Christian Alexandersson som numera är stadsdirektör i Landskrona stad.

Joakim Ahlin. Foto: Landskrona stad