Landskronas typiska turist är tysk

Den typiska utländska turisten i Landskrona är en tysk. Det är en av slutsatserna när besökssiffrorna för förra året nu presenteras av undersökningsföretaget HUI Research. Mätt i antalet gästnätter så dominerar den stora grannen i söder, tyskar stod under 2016 för 10 614 sådana i kommunen. En bra bit före tvåan Danmark, danskar stod för 6888 gästnätter. I topp-fem finns också Nederländerna (3198), Storbritannien (2491) och Norge (2239). Inte helt förvånande var det sommarmånaderna juli och augusti som hade flest gästnätter, drygt 25 000 respektive knappt 21 000.
Just den tyska marknaden är något som campinganläggningen Mötesplats Borstahusen särskilt riktat sig mot.
– Utländska turister är vana vid moderna campingar med hög standard, en typ av camping som fortfarande är rätt ny i Sverige. Jag tror att tyskarna gillar vårt nya koncept som är mer av en resort, med tillgång till exempelvis spa och golfbana, jämfört med den renodlade boendeanläggning som vi drev tidigare, säger Jonas Westerberg, vd för Mötesplats Borstahusen i ett pressmeddelande.
Det totala antalet gästnätter i kommunen steg under förra året med tre procent, från knappt 182 000 till knappt 188 000.

Bilden ovan: Foto Martin Larsson/Action studios