Laxens dag blev en succé

När vårsolen äntligen tittade fram, sökte sig några tusen besökare ut till Stefan Pålssons Laxrökeri.

Vd:n Leif Nässlander berättade för Papperstidningen att instiftan av Laxens Dag är en noga genomtänkt årlig aktivitet. Målsättningen är att alla ska lära sig att äta nyttigare mat och samtidigt njuta av alla de olika varianterna av rökta delikatesser.
Leif berättade gärna om alla priser som Stefan Pålsson AB vunnit ute i Europa. Inte mindre än 15 olika medaljer som nu pryder väggarna inne i butiken.
Köerna var långa både inne i butiken och ute bland de olika grillarna och det var många som upplevde det speciellt spännande att få pemiärsmaka på flam-lax, där laxen grillas stående fastsatt på en bräda med vanlig björkved i grillen.
Smaken var ljuvligt god och massor av saftighet kvar i laxen enligt Papperstidningen utsände.
De kunder som vill vara först med att grilla en lax på detta sätt hemma hos sig, kan hyra en flam-lax-grill från Pålssons Laxrökeri och därigenom garanterat imponera på sina vänner med en ovanligt saftig grillad lax.

Kunderna fick under dagarna gissa vikten på världens största varmrökta lax. Vinnare, det vill säga den som gissat närmast fick ett presentkort på 2.500 kronor.
Papperstidningen hade också skänkt en TV som lottades ut bland de som anmält sig till Pålssons laxklubb. En speciell nyhet för Sverige är den laxplanka man har tagit fram speciellt till Laxens Dag.
– Efter den stora succén med denna planka, kommer den att bli ett permanent inslag i sortimentet, säger Leif Nässlander.
Stefan Pålsson själv var på plats och grillade laxburgare och grillspett som han bjöd alla att få smaka. Att han trivdes i det vackra vårvädret var tydligt, speciellt när han noterade att alla parkeringsplatser var upptagna.
– Det här gör vi om nästa år igen, men nu är det full fokus på den annalkande påsken som efter julen är den största försäljningen i vårt företag, sa Stefan.
Vd:n Leif Nässlander nickade instämmande innan han rusade i väg för att hjälpa några som ville gissa vikten på världens största varmrökta lax.

Och förresten, vad vägde då laxen? Jo, 8035 gram.

Bilden ovan: Lycklig vinnare av tv:n, som Papperstidningen hade skänkt, blev Teresa Westerberg, som med glädje tog emot presentkortet av Leif Nässlander.