Mycket musik i nyrenoverade Sofia Albertina

Den 23 april framförs den stora körkonserten Te Deum – men redan innan i påskveckan, den 19 april, blir det premiär på Dag Videkes populära lunchkonserter med soppa och smörgås.

Körkonserten Te Deum
Te Deum, ett körverk av Otto Olsson, framförs söndagen den 23 april klockan 18.00 med
körerna Sofia Albertina Oratoriekör och Capella Lundensis, under ledning av Dag Videke.

-Te Deum framfördes även 2013, vid konungens invigning av Landskronas 600-års jubileum, berättar Dag Videke – som även då dirigerade. Det är ingen slump att vi framför verket på påskafton. Legenden berättar att biskop Ambrosius av Milano fick en ingivelse av Gud och började sjunga denna text när han döpte Augustinus på påskaftonen år 387.

Premiär i premiären
Det blir premiär i Sofia för ett större musikaliskt arrangemang men det blir även premiärframträdande för den relativt nystartade kören Sofia Albertina Oratoriekör, en kör med ett 40-tal erfarna sångare.


Hela kören samlad i Landskrona församlingshem. Foto: Hjördis Thelander

Repetition av körverket Te Deum. Dag Videke leder och inspirerar. Foto: Hjördis Thelander

Lunchmusik med sopplunch i Sofia:

Och så var det ännu en premiär
Lunchmusiken drar igång i Sofia efter att ha varit hänvisad till församlingshemmets stora sal under renoveringen.
Onsdagen den 19 april kl 12.10 är det åter dags för det populära arrangemanget, där vacker musik blandas med soppa och trevlig samvaro. Församlingens organist Dag Videke spelar påskmusik på Sofias stora kyrkorgel.

Påskmusik utlovas den 19 april kl 12.10, då lunchkonserterna har premiär i Sofia Albertina. Spansk kycklingsoppa, bröd, kaffe och kaka serveras efteråt. Konserten är gratis – vill man äta soppa kostar denna 50 kronor. Foto: Hjördis Thelander