Pengar att hämta för den som ordnar sommaraktiviteter

Har din förening tänkt ordna aktiviteter för barn och unga i sommar? Då kan det vara en idé att höra av sig till kommunens fritids- och kulturförvaltning. Fram till den 30 april tar nämligen förvaltningen mot ansökningar om bidrag just till sommaraktiviteter för åldern 6-15 år. Det är totalt 1,6 miljoner kronor som staden har att dela ut, pengar som kommer från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) som för andra året delar ut pengar till landets kommuner för att utveckla och genomföra sommarlovsaktiviteter. Ansökan är öppen för alla som ordnar sommarlovsaktiviteter för unga, också för kommunens egna verksamheter, och även för företag till exempel. Mer information och ansökningsformulär finns webben: landskrona.se/sommarlovsstod

Bilden ovan: Idrottsföreningar, men även andra föreningar eller företag som vill ordna sommarlovsaktiviteter för unga kan söka pengar för detta hos kommunen. Foto: Thomas H Johnsson/Landskrona stas