Righard, Forfang och Johansson nya namn på årets konstrunda

Med start nu i påskhelgen inleds årets nordvästskånska konstrunda, som pågår till och med den 23 april. I år är det totalt 133 konstnärer som medverkar, i Landskrona kommun 15 stycken och i Svalövs kommun fem stycken.
Två av Svalövs-konstnärerna, som bor i gamla skolan i Ask, är nya namn på årets konstrunda: Orion Righard och Ingrid Forfang. Orion Righard arbetar med både måleri, grafik och skulptur. Måleri och grafik jobbar även Ingrid Forfang med, som också skapar med foto och digital bildbearbetning.

Fotografen Thor-Björn Johansson är också en av nykomlingarna på årets konstrunda, men tveklöst känd för en stor del av Landskronapubliken. Skolad i fotolegendaren Christer Strömholms fotoskola i Stockholm på 1970-talet, arbetar Thor-Björn Johansson med analog metod. Han var verksam som frilansfotograf fram till 1979, då med inriktningen sociala reportage och industrifoto. Idag använder han det svart-vita silvergelatinfotot som ett konstnärligt uttrycksmedel.

Ett annat nytt namn på årets konstrunda är Höganäs-baserade textilkonstnären Kiwa Saito, som var förra årets mottagare av Helmer Lång-stipendiet på 10 000 kronor.
I vanlig ordning har konstrundan en samlingsutställning på Landskrona konsthall med verk från alla 133 deltagande konstnärer. Mer info samt samt nedladdningsbart program med karta finns på konstrundans hemsida: konstrundan.se