Spiggens – en djuraffär i ny tappning

När Tommy tog över Spiggens var det fortfarande vanligast att man handlade sin hund- eller kattmat i butiken, men i takt med förändrade köpvanor och ett alltmer tidspressat schema väljer många att köpa sina ”basvaror” på internet. Tommy, som själv ser fördelarna med detta, har därför breddat butikens verksamhet och erbjuder nu både en otroligt välsorterad butik och internetförsäljning med hemkörning av hund- och kattmat samt kattsand.

När undertecknad var lite yngre än nu, var en av favoritsysselsättningarna att besöka den lokala djuraffären. Djurintresset, var då som nu, stort och även om föremålen för den förbehållslösa kärleken har växt från guldhamstrar till hästar så är det något som hållit i sig genom livet. Kanske det är medfött eller kanske det är så att djuraffärsinnehavaren såg ett spirande frö och lät den där lilla tjejen hänga i butiken, gulla med marsvinen och drömma, då ouppnåeliga drömmar, om ett alldeles eget husdjur.
Kanske är det just därför ett ställe som Spiggens verkligen behövs. En riktig djuraffär, med gott om duktig personal, som både kan djur och människor och allt däremellan.

Hela gänget på Spiggens med Tommy längst fram. Bilen man lutar sig emot är den som används för leverans av Hund- och kattfoder.

Modern djuraffär
Spiggens är en modern djuraffär med internetservice för sina kunder, men det är också den där djuraffären som har allt som en djurägare någonsin behöver och lite till. Men framförallt är det en äkta djuraffär av den gamla skolan där små tjejer och killar får möjlighet att se ett levande djur, kanske för första gången, för att skapa drömmar som så småningom resulterar i ett alldeles eget husdjur.
För djur, oavsett sort, har en tendens att ta fram det bästa hos oss vuxna men också lära barn och unga
vikten av ansvar, medkänsla och förståelse för andra individer. Egenskaper alla har nytta av livet igenom. Hos Spiggens finns utrymme för allt det där och lite till. Intresset för djurens väl och ve harmonierar bra med förståelsen för människorna som älskar dom.

Bra foder viktigt
Hos Spiggens har man kanske just därför alltid strävat efter bra produkter men också produkter som
inte behöver kosta skjortan. Tommy som är utbildad inom näringslära om djurfoder vet exempelvis hur viktigt och grundläggande ett bra foder är. Det tillgodoser djurens hela behov och blir i slutänden ekonomiskt, då det dels går åt en mindre mängd men också minskar veterinärräkningen. För i stort sett alla som äger ett djur
eller åtminstone har huvudansvaret för ett vill ju sitt djurs bästa. Man vill att dom ska må bra både fysiskt och psykiskt.
Idag pågår ständigt forskning kring vanliga hälsoproblem hos våra husdjur och foderstaten har visat sig ha en enorm betydelse. Att handla sitt foder på en vanlig mataffär kan visst funka så länge du som djurägare har koll på vad din hund, katt, fisk eller hamster behöver, men i ärlighetens namn hur många har det egentligen?

Vad sägs om kloklippning för endast 40 kronor? På Spiggen tänker man både på djurens väl och ve och på mattes eller husses plånbok.

I goda händer
Hos Spiggens får du hjälp, det kostar inget extra och du vet att du är i goda händer och att ditt husdjur
får bästa tänkbara förutsättningar. Lägg därtill hyllmeter av leksaker, koppel, bäddar, godis och aktivitetsprylar så har du Spiggens i ett nötskal.
Med ny kostym, ny hemsida och delvis nytt sortiment är Spiggens den där gamla klassiska djuraffären, där små tjejer och små killar får hänga, drömma och lära sig lite om djurens väl och ve. Samtidigt är det en modern djuraffär där du kan beställa ditt hund- eller kattfoder  via hemsidan och till och med få det hemkört samma dag som du beställer.
Helt enkelt den bästa kombon av det mänskliga från förr och den nya bekväma tekniken som gör livet som djurägare lite lättare men också mycket tryggare.

Kattmys i hyllmeter. Något för alla smaker. Även här är vintage på modet.