Startar säsongen med Vår i Landskrona

Kommande helg bjuder verkligen på massor att göra. Först ut under morgondagen har Landskronasamverkan bjudit in till Vår i Landskrona. Arrangemanget är laddat med happenings i butikerna och på restaurangerna i stan, men det bjuds även på aktiviteter hos andra verksamheter och inte minst ute på gator och torg. Vår i Landskrona hade premiär förra året och det blev en välbesökt dag. I år har man tagit med sig det bästa från ifjol och lagt till ytterligare roliga saker.

Förutom en hel drös med härliga erbjudanden kan vi tipsa om Citygross vårmarknad tillika kundvagnsrace, utställningar av olika slag, matlagning och en och annan premiär. Härliga Unders Strandmingel ska man inte heller missa. Butiken har ju också slagit till och köpt in nya skyltdockor som fått oväntat positiv respons. Dockorna är nämligen lite mer som dom flesta ser ut i en modell större.

– Nu när vi ska starta badsäsongen insåg vi att vi hade behov av fler skyltdockor. Helt ärligt så tänkte vi inte så mycket på hur de såg, utan beställde dem bara, berättar Linda Selander, butiksägare.

www.fotografleo.se

Foto Leo Erdfelt

Några extra intressanta saker är ju givetvis Erikstorps invigning av sin nya lunchrestaurang i Stadshuset och för stora och småbarn Äggjakten som går genom centrum.

Foto Leo Erdfelt

Äggjakten arrangeras av Cityidrotten i samarbete med Landskronasamverkan och pågår mellan 11.00–15.00.
– Äggjakten går ut på att leta upp olika ägg som vi spridit ut i centrum, kring och på shoppinggatorna. Alla som deltar får en karta att utgå från och när man hittat alla äggen kommer man tillbaka till oss och hämtar ut sitt pris, berättar Daniel Glantz-Persson, projektledare på Cityidrott. 
Cityidrott är en förening som jobbar med integration och samhällsfrågor och finns till för att motverka utanförskap och främja det lokala idrottslivet. De brinner för att arrangera aktiviteter för barn och ungdomar och att vara aktiva där barnen finns. 
– Det ska bli jättekul att göra detta i samband med Vår i Landskrona. Det är första gången vi arrangerar en äggjakt i denna storleken, men förhoppningsvis kan det bli en återkommande aktivitet då det är en perfekt start på påsklovet, säger Daniel.
Äggjakten utgår från Pop Up-parken på Järnvägsgatan där man registrerar sig hos Cityidrott. Vill man inte vara med och jaga ägg, får man gärna titta förbi ändå.
– Det är gratis att vara med och vi kommer vara förberedda för 400 deltagare, men vill man bara komma ner och snacka och hänga med oss får man göra det, avslutar Daniel.

Förutom äggjakten händer följande för barn:
– Fiskdamm för alla barn med Minion hos Hemmakväll (14.30–16.00).
– Alla barn under 12 år som tar med familjen äter gratis (ett barn per vuxen) hos Harrys. Dessutom blir det pysselbok, Harrys Nalle och gratis glass efter maten. 
– Allsång för barn från 3 år med Helene Skogspil på Biblioteket (14.00).
– Hos Skumpa Spaljé bjuds stora som små in för att plantera ett vårfrö.
– Filmpremiär av Baby-bossen och Klas Klättermus och de andra djuren i Hackebackeskogen på Bio Maxim. 

Hela programmet på
www.landskronasamverkan.se