Jonas Thern bryter med BoIS

I november slog det ner som en skräll i fotbollssverige: Jonas Thern blir en av tränarna i Landskrona BoIS. Men nu bryter han samarbetet med klubben.

– Enligt mig så finns inte det långsiktiga tänkandet vad det gäller talangers utveckling och det går inte att kompromissa med hur detta arbete ska genomföras om man vill nå framgång med att ta fram blivande elitspelare, säger Jonas Thern till klubbens hemsida.

– Jag hoppas det går att hitta lösningar i en snar framtid då potentialen hos många av ungdomarna är mycket hög.

– Kan man få ordning på de delar som inte fungerar i klubben idag så tror jag man kommer att se BoIS i Allsvenskan inom en snar framtid och då med flera spelare från de egna leden.

Samarbetet mellan Landskrona BoIS och Jonas Thern gällde främst talangutveckling inom klubbens ungdomssektion. Enligt det ursprungliga avtalet så skulle Jonas Thern tillbringa tre dagar i Landskrona vilket också innebar ett visst stöd till A-lagets ledarstab.

BoIS jobbar nu för att hitta en ersättare på ungdomssidan. Däremot kommer A-lagets organisation inte att förändras av Jonas Therns avhopp, skriver klubben på sin hemsida.

Bilden: Jonas Thern och Håkan Svensson tillsammans med Gabriel Munck, ordförande i BoIS. Foto: Landskrona BoIS