Thomas Lindbergs minne hedras med utställning

Med uttryck som ”att leva är att dö lite grann” , ”om man inte ljuger, är allting sant då”?
Ja… Thomas var en tänkare
.

Lördagen den 8 april är det exakt tio år sedan Thomas Lindberg, Landskronas nöjespappa och levnadskonstnär, gick bort. Thomas blev endast 64 år. Han var en entreprenör med många strängar på sin lyra. Allt från konditor, krögare, hotellarrendator, dans-/nöjesarrangör och sist men inte minst konstnär.
Landskrona gick miste om en glädjespridare och vi är många som saknar honom.
Många är det som har honom att tacka för åren han drev Strandhpaviljongen, med bla artister som ABBA och Count Basie.

Thomas kom 1964 till Landskrona för att överta Lindells Konditori. (idag Fellinis) Detta räckte dock inte till för honom. Han hann med mycket under sin krögarkarriär. Det började med Pub Charlie som utvecklades till Restaurang Chaplin och Borstahuskällaren. Därefter blev det Restaurang Chagall (Hbg), Hotell Öresund, Strandhpaviljongen och Turistgården på Hven. Tillsammans drev vi Trädgårdsgatans Café och RådhusConditoriet.

På senare år fick Thomas tid för sin kreativitet inom målandet. Han hade alltid haft en konstnärlig ådra, som präglat det han gjort, men nu fick han utlopp för den fullt ut, i sitt målande av tavlor. Thomas målade under signaturen ”THOL” och hans konstverk har blivit omtyckta av många, för hans lite naivistiska och glada motiv.
Thomas Lindberg har bland annat haft utställningar på ”Cosmopol” i Malmö, ”Strandhpaviljongen” och ”Landskrona Konsthall”.

Som en liten hyllning och minnesstund, kommer jag och Thomas vuxna barn, Olle och Pia att arrangera en liten utställning.  Vi har fått glädjen att använda  Trädgårdsgatans konditori´s servering för att hänga en del av THOL´s tavlor. Eftersom vi en gång drev Trädgårdsgatans konditori tillsammans, känns det bra att hedra honom där.

Lördag 8/4 tom torsdag 13/4 kommer utställningen att pågå, alla är hjärtligt välkomna att ta en fika och ägna Thomas en stund. (söndagsstängt)

Tommy Persson, Vän och kompanjon

 

Bild ovan: Konst från Thomas Lindbergs utställning 1998 på Strandhpaviljongen Landskrona.