Tre nya namn klara för Ökända-festivalen

Loulou Lamotte, Marx Gallo och Leona Frantzich är namn som varit klara sedan tidigare. Nu är det klart med ytterligare tre akter som kommer stå på scenen under Vens egen festival Ökända den 7 och 8 juli i sommar. Kvinnliga situationen är ett helkvinnligt hip-hop kollektiv från Malmö som av festivalen beskrivs som ”kompromisslös kvinnokamps-hiphop strösslat med extra östrogen”. Även Paloma & Lola är feministiskt frispråkiga under ledning av poeten Lola Bonk och sångaren Paloma Leal som nu ger utlopp för åsikter och känslor. The Jahnaman Band är ett reggaeband, ursprungligen från Småland men nu med medlemmar utspridda över hela landet. En singel och två EP:s finns i bagaget för bandet som hade sin debutspelning på Öland Roots förra sommaren. De har den klassiska reggaen i grunden, men precis som många andra svenska reggaeband så influeras de av jazz, swing och hiphop.

Bilden ovan: Hiphopkollektivet Kvinnliga situationen har sin bas i Malmö. I sommar spelar de på Ökända-festivalen. Foto: Press