Varmt i bilen? Harrys Bil & Motor vårservar både bil och AC

Ni vet den där Murphy, han som alltid är framme när man minst önskar det. Men Murphy är sällan någon annan än ens egen bristande planering och konsekvensbedömning.
Så när du står där dagen innan semestern och AC:n i bilen inte förser kupén med annat än värme då ska du inte skylla på Murphy. Då ska du skylla på dig själv för att du inte servat din AC hos Harrys Bil & Motor.

Harrys Bil & Motor är en anrik och välrenommerad verkstad mellan Häljarp och Saxtorp. Idag drivs den av grundarens fru Gerd Johnsén, sonen Mikael Johnséns, som sedan 2003 är ägare och VD, hans fru Heidi och så mekanikern Martin Forsberg.
Harrys Bil & Motor är anslutna till Autoexperten, vilket i praktiken innebär stor tillgång till delar, vettiga priser, snabba leveranser men även andra fördelar som finansieringslösningar, försäkringar och en trygg kvalitetsgaranti på både jobben och delarna.
Det som kanske skiljer Harrys Bil & Motor från många andra verkstäder idag är bredden och en mycket gedigen kunskap, även på äldre udda fordon. Till Harrys är alla bilar välkomna oavsett ålder eller märke.

Även husbilar
Man erbjuder även reparation och service av husbilar, inte dom allra största, men dom flesta vanligen förekommande. Detsamma gäller exempelvis hästlast-bilar, släpvagnar och häst-transporter.
Man är också innehavare av flera viktiga certifieringar bland annat på just AC. AC eller air condition är numer ett samlingsnamn för flera olika typer, men syftet och funktionen är väldigt lika, det handlar om att höja eller sänka temperaturen i bilen.
– Normalt sätt ska man inte behöva fylla på en AC, men med tiden kan alla skrymslen, vrår och böjar som finns i ett system skapa ett minimalt läckage på vägen berättar Mikael Johnsén.
Regelbunden service förhindrar naturligtvis otrevliga överraskningar, men skulle olyckan ändå vara framme kan Harrys Bil & Motor även reparera din AC.

Passa på nu
– Det är nu man ska ta och kolla upp sitt system. Så fort solen tittar fram blir det ofta svårt med tider hos oss. Än så länge är det någorlunda lugnt och vi hinner med som vi ska, säger Mikael.
Att vårserva bilen är för dom allra flesta ett minne blott. Bilarna är så mycket bättre och anpassar sig efter årstiden. En rejäl tvätt, en koll av bilens vätskor, service av AC och däckbyte är väl främst dom bitar man bör tänka på.

Även däckbyte
Harrys Bil & Motor är främst en bilverkstad, men utför även däckbyte och montering och balansering av nya. Man har själv inga däck i lager, men tar hem med kort leveranstid dom däck kunderna önskar.
Fördelen med att byta däck på en bilverkstad, och inte en däckverkstad,  är att skulle mekanikern upptäcka en trasig damask, ett glappande hjullager eller något annat problem kan man på plats åtgärda direkt i samband med däckbytet. Under förutsättning att delar går att få fram med kort varsel, bör tilläggas.
En bilverkstad i Harrys storlek och dessutom familjedriven hör inte till vanligheterna längre. Det
går allt mer åt större bilanläggningar med flera enheter på olika orter. Inget ont i det, men det engagemang, kundkännedomen och den personliga servicen den här typen av verkstad har är något alldeles unikt och något undertecknad och garanterat många andra värdesätter högt. Oavsett om du har något svagt ljud någonstans eller du med säkerhet vet att du har ett totalt motorhaveri får du hjälp och tid, och en helt skräddarsydd lösning för just dig och din bil.

Bilden ovan: Hela gänget som tar hand om dig och din bil. Fr. v. Martin Forsberg, Mikael Johnsén, Heidi Johnsén och Gerd Johnsén.

Vad är skillnaden?

  • AC (Air Condition) ger via mekaniska reglage varmare eller kallare luft.
  • Automatic Climate Control (ACC) – håller elektroniskt den inställda temperaturen.
  • Electronic Climate Control (ECC) – håller elektronisk den inställda temperaturen.
  • Både ACC och ECC är en sorts klimatanläggning till skillnad från AC som enbart innehåller en kylanläggning. Bilar med ACC eller ECC kan därför med fördel an-vändas året runt för antingen få en varm eller sval bil.