Både action och underhållning när Cityidrott ordnar ”Sommarlovsmorgon”

”Sommarlovsmorgon” är namnet på Cityidrotts stora satsning under sommaren. Under sex fredagar, mellan klockan 10 och 11, bjuds stadens barn och unga på gratis underhållning och prova-på-sport vid Lagunen/Halvmånen.
– Vi släpper in lite fler urbana sporter som vi kryddar med underhållning och kultur där vi kommer gästas av kända profiler inom de olika teman, säger Daniel Glantz-Persson från Cityidrott i ett pressmeddelande.
Förebilden har varit SVT:s sommarlovsprogram Sommarlov som de senaste åren sänts från Västra hamnen i Malmö. En betongplatta vid skejtparken kommer fungera som en utescen där artister uppträder. Till Sommarlovsmorgon kommer också profiler inom sporter som parkour, skateboard, slackline och fotbollsfrestyle.
– Vi vill försöka täcka alla olika typer av barns sinnen och intresse och att vi lyckats få ihop dessa profiler är mycket på grund av kontakter som vi lärt känna under åren som vi nu kan utnyttja 100 procent och samarbeta tillsammans med för att skapa en så bra upplevelse som möjligt. Förhoppningsvis blir detta så pass bra att vi kommer kunna göra det i många år framöver, säger Daniel Glantz-Persson.

Bilden ovan: Fotobollsfreestyle står på programmet. Gästar gör Philip Warren Gertsson som i veckan pratade för Landskronas åttondeklassare i Semmehallen. Foto: Press

Hela programmet för Sommarlovsmorgon

  • 16 juni – Parkour med Air Wipp Helsingborg. Air Wipp är ett av världens främsta varumärken inom parkour och även den största parkourföreningen i Sverige. Här kommer alla få prova på parkour med hjälp av ungdomstränare från Air Wipp.
  • 30 juni – Fotbollsfreestyle med Philip Warren Gertsson. Philip tillhör världens absoluta toppklass inom fotbollsfreestyle och kommer bjuda på både show och prova på att trixa för barnen som vill utveckla sin teknik.
  • 7 juli – Skateboardverkstad med Landskrona 261 SB. Fredrik Leinonen tillsammans med Landskrona 261 SB kommer lära ut hur man åker skateboard och som gäst kommer även en profil från skatevärlden att köra uppvisning.
  • 14 juli – Magi med Caroline Ravn & Slackline med hunden Busker. Caroline Ravn är en av nordens bästa magiker och kommer bjuda på olika trick inom magi samtidigt som hunden Busker kommer bjuda på en uppvisning i Slackline som ni sent kommer glömma.
  • 21 juli – Underhållning med Clownen Cito. Clownen Cito kommer på besök med sin underhållningsshow och bjuder barnen på allt från skratt till ballongdjur.
  • 4 augusti – Karneval med Experimentexpressen. Experimentexpressen från Lund Universitet kommer på besök där alla barn och vuxna får testa olika typer av experiment inom både vatten och kluriga pussel.

 

 

Daniel Glantz-Persson, Marcus Hansson och Jonny Karlsson hoppas på fartfyllda fredagsmornar på Lagunen i sommar. Foto: Cityidrott