Både balkan, dans och pop när kulturskolan jubilerar

Svalövs kulturskola firar 40 år. Det firar de med en jubileumsföreställning i Heleneborgshallen på lördag.

Cirka 100 elever från Kulturskolan kommer då att bjuda på en blandning med musik, både klassiskt, balkan, pop och rock men också lite dans och teater.
– Det är hela denna termin som de förberett sig för detta tillfället. Minst en termins jobb ligger bakom, säger Henrik Pahlén, musiklärare brassinstrument.
Kulturskolan brukar ge två större föreställningar per år: en julshow och en vårshow, som i år ersätts av jubileumsföreställningen.
– Det är en drivklart för eleverna, att lägga manken till när de har något stort framför sig. Mina elever blir mer fokuserade, säger Daniel Olsen, musiklärare gitarr.
– Det ger en bra balans mellan att snacka lite mysigt och att gå framåt i sitt musicerande, säger Emil Eriksson, musiklärare klarinett saxofon.
I korridoren utanför ett av rummen på Kulturskolan står syskonen Hugo och Astrid Garpholm.
– Varje onsdag är vi här, säger Hugo Garpholm.
Astrid har precis haft sin lektion i keyboard, medan Hugo väntar på sin tur. Deras lillasyster Meagan ska bara bli klar först.
– Jag har spelat typ ett halvår, säger Astrid Garpholm.
Vad är det som är roligt med keyboard?
– Att man lär sig noterna, då kan man spela andra instrument och man kan andra låtar.

Bild: Hugo Garpholm har spelat keyboard på Kulturskolan i ett halvår.

Sanna Persson Halapi.

Kulturskolans jubileumsföreställning
Jubileumsföreställning med Kulturskolans elever, lärare och gäster.
Lördagen den 13 maj klockan 15-17 i Heleneborgshallen i Svalöv. Musik och mingel från klockan 14.
Förköpsbiljetter för 50 kronor finns att köpa på kommunens alla bibliotek. Fri entré för barn och skolungdomar. Biljetter säljs även vid konserttillfället, med reservation för slutförsäljning.
Gästartister: Peter och Viktor. Konferencier är Sanna Persson Halapi, också känd som Jolanta Jonsered i TV-serien Hipp-Hipp.