”Bara en tidsfråga innan bronsen blir till silver och guld”

Landskrona Taekwondo Akademi (LTA) ställde upp med 15 tävlande på Lomma Cup 2017 nyligen. Resultatet: tio medaljer, varav nio brons.

Det gör att det ser ljust ut inför framtiden, menar tränare Johan Berg.
– Jag är väldigt nöjd med helgens insats, det är en ny generation fighters varav majoriteten är första- och andragångs tävlande, alla de mindre barnen har bara tävlingstränat sedan januari, februari och slog ut motståndare som tränat tre-fyra år. Så det är bara en tidsfråga innan vi gör bronsen till silver- och guldmedaljer, säger han i ett pressutskick.

– Även våra mer rutinerade aktiva gjorde riktigt bra prestationer, Noel Berg och Melissa Tairovska gjorde juniordebut (15-17 år) och tog båda hem varsitt brons trots att de båda endast är 14 år gamla. Vi skickar upp dem ett år innan de fyller 15 för att de ska få tuffare motstånd och rutin för att försöka att kvala till juniorlandslaget till hösten. Båda mötte betydligt äldre motståndare i respektive semifinaler.

Noels äldre bror Gabriel kom på fjärde plats i sin seniordebut.

Lomma cup är en tävling som arrangerats i över 30 år och som är en av Sveriges största tävlingar med deltagare från hela Norden, men också från till exempel Tyskland och Polen.

LTA:s resultat på Lomma Cup 2017:
Danell Nadarevic – Silver
Ian Andrijevski – Brons
Noel Berg – Brons
Noomi Berg – Brons, Junior debut
Melissa Tairovska – Brons, Junior debut
Lara Hadrous – Brons
Nicky Henricksson – Brons
Donia Ghanemi – Brons
Thilda Gulin – Brons
Edin Basic – Brons
Gabriel Berg – 4e plats, Senior debut
Love Ågren – 4e plats
Emil Basic – 4e plats
Hannah Ramberg – 4e plats
Younes Ghanemi –  4e plats