Brygghuset Finn och 1413 Bryggkultur i gemensamt ölsläpp

I samband med årets Landskronagala hade två av Landskronas mikrobryggerier slagit sina kloka huvuden ihop och släppte ett gemensamt öl. Det är Brygghuset Finn och 1413 Bryggkultur som sedan länge pratat löst om att göra något ihop och nu har det gått från tanke till handling.

– Vi har pratat om det under en längre tid, att det hade varit roligt att göra någonting tillsammans. Nu när Brygghuset Finn har utökat sin kapacitet och vi var lite sugna på att lansera någonting nytt så var det ett ypperligt tillfälle, säger Daniel Nyman på 1413 Bryggkultur.
– Det är kul med samarbeten, vi ser inte oss som direkta konkurrenter till varandra utan snarare som kolleger eller vänner. När vi väl satte oss ner och planerade så gick det otroligt fort. Vi var, direkt, rörande överens om vad för öl vi ville göra och vad den skulle heta, säger Joacim Larsen på Brygghuset Finn.

(Hjärta) Landskrona heter det nya ölet och det är en ljus klassisk pilsner med en alkoholhalt på 4,4%, bryggd med lite extra kärlek. Planeringen föll sig så väl in att lansering blev fredagen den 21 april på självaste Landskronagalan. Samma dag släpptes den också på ett antal utvalda lokala restauranger, bland annat Speakers Corner, Pumphuset och Erikstorp.
– Att namnet blev just (Hjärta) Landskrona är för att det är precis så vi känner för staden vi verkar i. Det känns bra att få sprida positiva saker om ”vår” stad. Alla som bor och verkar i staden ska känna stolthet för den fantastiska platsen vi befinner oss på. Dessutom är det en väldigt fin reklampelare utåt för alla besökare vi får, avslutar Daniel Nyman.