Byggbossen har blåst vind i seglen på Ostpiren

Efter åratal av en dåligt fungerande verksamhet fick Ronny Karlsson i höstas frågan om han var intresserad av en ordförandepost i Ostpirens båtklubb.

Ronny som till vardags driver flera företag, bland annat ett stort byggföretag hade i dagarna avträtt en ordförandepost och kände att både lusten och tiden faktiskt fanns. Men villkoren för Ronnys engagemang var entydiga. Hans väg eller inte alls.
När Ronny Karlsson från Svalöv tillträdde som ordförande i Ostpirens båtklubb i höstas, var det en sakta döende historia med ett ständigt minskande antal medlemmar och en bister ekonomi. Ostpiren var bokstavligen ett sjunkande skepp.
Ronnys erfarenheter som företagare och entreprenör kom väl till pass eftersom klubben behövde  både tanke och kraft.

Klubbstugan har fått ett rejält lyft, städats ur och målats om, både ut- och invändigt. Utemiljöerna har fräschats upp och nu har Ostpiren och Lundåkrahamnen fått en inbjudande och fräsch miljö.
För att lyfta ekonomin har Ronny lagt fokus på flera saker.
– Det är många bäckar små som gäller. Dels att få in pengar i klubbkassan genom försäljning i kiosken till exempel, men det har också handlat om att få ner kostnaderna för underhållet. Jag har använt de kontakter jag sitter på för att få sponsorer som har gjort det möjligt för oss att till exempel måla om, berättar Ronny.

Ronnys målsättning och inställning till båtklubben Ostpiren är att den ska vara öppen och tillgänglig för alla. Ett led i det är att hålla öppet i klubbhuset, men också att man har ett gott samarbete med de andra aktörerna i Lundåkrahamnen. Både restaurangen Idas och Hamnkontoret ser positivt på förändringarna som nu Ostpiren genomför.
Tanken på en levande hamn gagnar alla och på agendan, som Ronny drivit igenom, står en mängd aktiviteter. Redan i år blir det dels midsommarfirande i hamnen då Ostpiren sätter ut bord och stolar så att alla gäster kan äta sin medhavda midsommarmat. I augusti, närmare bestämt den 26 augusti, bjuder man in till 40-årskalas och alla medlemmar är välkomna att fira födelsedagsgrisen, Ostpirens båtklubb.
– Det är ju ett jubileum så vi vill fira lite extra med musik och grillad gris bland annat, säger Ronny.

Att Ostpirens båtklubb fått  en nytändning, sedan Ronny tog över, märks överallt. Inte minst på medlemsantalet som ökat med hela 60 personer bara sedan  i november och fler är på väg in.
Ronny som i princip är  uppväxt i hamnen är extra glad för den nya generationen som nu kommer in i klubben. För att tillgodose allas intressen satsar man hårt på all typ av vattensport.
– Vi är en båtklubb men vi kommer lägga en hel del kraft på utbildning för olika typer av vattensporter, berättar Ronny.

Inför nästa år planeras det för många spännande aktiviteter. Förutom utbildningar blir det bland annat en riktig hamndag med mat, gemyt och happenings.
– En hamndag kommer garanterat lyfta både Ostpirens båtklubb men också hela hamnen, området och människorna, säger Ronny.
Nu är man mer än en god bit på väg och Lundåkrahamnen känns välkomnande och  är en riktig
oas nere i industriområdet.
Upprustningen och utvecklingen kommer fortsätta och vill du veta mer om vad som händer i hamnen och i Ostpirens båtklubb kan du antingen besöka hamnen eller gå in på ostbk.se.