Dennis Brandt tror på Landskrona

1992 frågade en bekant till Dennis Brandt om han inte kunde öppna en filial till Hyrpunkten i Landskrona. Dennis som tidigare drivit åkeri tyckte nog att det lät intressant, för exakt 25 år senare är Dennis Maskinuthyrning ett väletablerat företag som växt till sig med inte mindre än sex depåer runt om i nordvästra Skåne.

Landskrona är sätet för Dennis Maskinuthyrning, men Dennis Brandt som startade företaget bodde på den tiden i Helsingborg.
– Ja, det var ju i Landskrona dom ville att jag skulle öppna Hyrpunkten, så det var inte mycket att välja på, säger Dennis.
Trots att det gått några år sedan starten har utveckling gått ganska snabbt. Särskilt med tanke på Dennis filosofi att varje kostnad ska bära sig innan man tar nästa steg.
Med depåer i Helsingborg Norra och södra, Kävlinge, Åstorp, Höganäs och huvudkontoret i Landskrona är det lätt att tro att Dennis köpt upp företag för att växa. Men det är precis tvärtom. Tillväxten har skett genom egen kraft och i ett lugnt tempo.

2x Brandt + Lundbrandt = action. Dennis Brandt, hans son Tom Brandt som numera jobbar i företaget och kollegan Oscar Lundbrandt.

Idag har Dennis cirka 40 anställda och i sortimentet finns tusentals  och åter tusentals av artiklar av allt som kan tänkas behöva på ett bygge. Sortimentet sträcker sig från små handverktyg till stora kompressorer eller lyftar i olika storlekar.
Bland kunderna finns det mest byggföretag och industri, vilket också är målgruppen. Att man finns nära kunderna är jätteviktigt.
– Vill ju kunna rycka ut snabbt om något skulle gå sönder eller behöver service, berättar Dennis.
Att sådana bitar gör en uthyrningsfirma poppis i en tidspressad bransch som byggbranschen är inte konstigt att förstå.
– För att vi ska kunna hålla hög service-nivå är det viktigt att personalen är engagerad och gör det där lilla extra, men vi har jättebra personal och dom är absolut viktigast i företaget, säger Dennis.

Maskinparken hos Dennis Maskinuthyrning är enorm och grävare, liftar och bodar bland annat, kräver plats, mycket plats. I fjol blev Bilpartners lokal på Varvsvägen ledig. En stor glasad bilhall i flera plan med en elegant fasad och gott om plats. Att den dessutom låg vägg i vägg med Dennis andra fastighet gjorde inte saken sämre.
Nu har man hunnit bo in sig ordentligt och dessutom fått upp skyltar och frågan är om det inte är Sveriges snyggaste maskinuthyrningsdepå?
Det vill inte Dennis svara på, men att han blir glad över påståendet det ser man.
Dennis Brandt är en lågmäld person, trots att hans maskiner finns på otaliga platser och syns överallt.
– Vi är många om det i branschen och just nu byggs det mycket i vårt område och då behövs alla resurser.
Här hos oss försöker vi alltid att finnas tillhands för kunderna och vara smidiga och flexibla. Det är också viktigt att det man hyr ut är bra grejor som fungerar när kunden ska använda dom, säger Dennis.
Dennis Maskinuthyrning jobbar mestadels mot företag och det har såklart påverkat synen på företagande och utvecklingen av Landskrona.
– Det har gått åt rätt håll för Landskrona ett bra tag nu och sker hela tiden en positiv utveckling i staden. Vi bor ju numera i Landskrona och trivs jättebra här.
Samverkan mellan företag och en bevakning av det positiva som händer är jätteviktigt för Landskrona. Att ni (läs Papperstidningen) till exempel startat en riktigt lokal tidning är jätteviktigt, någonstans måste ju även dom datorlösa få sig information till livs, avslutar Dennis.

Bilden ovan: Dennis gillar gamla lastbilar, här är en riktig raritet från 1928. Fiat är märket.