Det våras för Svalövskalaset

Förra årets premiär av Svalövskalaset blev en succé, enligt arrangörerna i Evenemangsföreningen. Den 27 maj klockan 10-14 är det dags för den andra upplagan.

Det blir många aktiviteter i centrum. Förra året utkristalliserade sig en höjdpunkt.
– Den stora bakluckeloppisen längs med Svalegatan blev en stor succé, säger Fredrik Jönsson, föreningens ordförande.
Då var det ett 60-tal som stod och sålde på bakluckeloppisen och det drog till sig folk.
– Så mycket folk ute i Svalövs centrum har jag aldrig sett, säger Annelie Johnsson.
Erika Nilsson uppmanar alla att städa ur sina förråd och komma och sälja.
– De som inte står och säljer, får gärna komma och handla, säger hon.
I centrum blir det bland annat spinning och zumba och föreningar och politiska partier visar upp sig. Föreningen Marhaba inviger sina nya lokaler på Persbo med korv och fika. Det blir hoppborg och ponnyridning med Söderåsens ponnytroll. Söderåsens FK anordnar liksom förra året Kalasloppet, ett motionslopp i centrum för barn. Efteråt blir det godisregn. SBK kommer att stå och grilla korv och hamburgare till försäljning på två ställen. Polisen kommer också att visa upp sin splitternya husbil, men även Räddningstjänsten är så klart på plats. I affärernas skyltfönster kommer det att finnas ballonger och paket, det kommer också att vara ”kalaspriser”.
– Ju mer som händer i Svalöv, desto bättre, säger Annelie Johnsson.
Det slutliga programmet är inte helt spikat än.
Förboka plats på loppisen kan man göra på direkt på Svalörten Blommor och Presenter eller genom att mejla fj.torrlosa@gmail.com. Det kostar 100 kronor att stå och sälja om man förbokar, om man dyker upp spontant kostar det 150 kronor. Skolklasser och föreningar får stå och sälja utan att behöva betala avgift.
Den som vill ha fler aktiviteter kan på eftermiddagen går ner till Fridhems folkhögskola för Fridhemsfestivalen, som Papperstidningen skrev om för någon vecka sedan.

Bildtext:
Laddar upp för Svalövskalaset. Från vänster, främre raden: Annika Christensson, Monica Persson, Erika Nilsson, Christel Kulle Mårtensson, Fredrik Jönsson och i bakre raden Annelie Johnsson, Lina Olsson och Lars Andersson.