Även Håkan Svensson bryter med BoIS

Jonas Thern bröt med BoIS i början av april. Nu hoppar också assisterande tränare Håkan Svensson av.

Det sker med omedelbar verkan.

– Tyvärr har inte samarbetet fungerat så som BoIS ville, därför har vi nått en överenskommelse som innebär att det konsultuppdrag Håkan Svensson hade nu avslutas, säger Thomas Gustafsson, ordförande i Landskrona BoIS fotbollsutskott till klubbens hemsida.
– Vi önskar Håkan Svensson lycka till med sin fortsatta karriär och löser nu temporärt den assisterande rollen i A-truppen med att jag och Mats Andersson, som sitter i klubbens fotbollsutskott, går in. Vi kommer i huvudsak att finnas med under matcherna för att avlasta Agim, säger han.
BoIS huvudtränare Agim Sopi menar även han att det är brustit i samarbetet mellan honom och Håkan Svensson.
– Samarbetet har inte fungerat som vi velat. Jag beklagar att det blivit så men samtidigt är jag tacksam över att man nått denna lösning, säger Agim Sopi till BoIS hemsida.
– Den temporära lösningen med Thomas Gustafsson och Mats Andersson som assisterande är bra. Två genuina BoIS-are med stort fotbollskunnande. Jag har ett par alternativ till en permanent lösning men kan inte ge någon tidsplan för när den kan vara klar. Hoppas dock det löser sig snabbt, säger han.
Håkan Svensson själv menar att hans och huvudtränaren Agim Sopis ledarstil skiljer sig alltför mycket åt.
– Vi är mycket olika i vår ledarstil och när det skiljer så pass mycket som det gör, ja då är det inte möjligt att få det att fungera, säger Håkan Svensson till klubbens hemsida.
Håkan Svensson kom i höstas från Östers IF och har haft uppgiften som assisterande tränare i BoIS. Han ser dock inte tiden i klubben som bortkastad.
– Nej, absolut inte. Om jag inte fått denna möjlighet hade jag aldrig fått träffa ett härligt gäng med spelare och folk runt omkring klubben. Jag är av den åsikten att det i princip är omöjligt för BoIS att misslyckas med att ta steget upp i Superettan. Så pass bra är laget, säger Håkan Svensson.

Arkivbild ovan: Jonas Thern och Håkan Svensson kom både till BoIS i höstas. Nu har båda hoppat av. I mitten klubbordförande Gabriel Munck.
Foto: Landskrona BoIS