Fynda till din trädgård

Njuta av det gröna kan du göra på många vis. Ett sätt är när överskott av växter och trädgårdsprylar byter ägare under trädgårdsloppisen på Citadellets koloniområde på lördag.

Minst 30-tal deltagare kommer att sälja eller byta sitt överflöd av växter, redskap och annat för alla sorters trädgårdar – stor som liten. Förutom att fynda bland plantor, böcker och redskap bjuder Kulturskolan på musikalisk underhållning.
Nystartade Makerspaceföreningen och projektet Flyga drake finns på plats och hjälper dig att skapa något själv för trädgården och bygga en egen drake. Landskrona-Kävlinge Biodlarförening visar sina kupor i Rothoffs museikoloni och Alléskolan har fikaservering.
Trädgårdsloppisen arrangeras av Citadellets Koloniförening, Rothoffs museikoloni, och Kulturstöd/Landskrona trädgårdsgille med flera föreningar.

Program:
Loppisen pågår kl 10.00-13.00. Då kan du även gå Korpens tipsrunda.
Kulturskolan underhåller kl 11.00 och 12.00.

Vi går med hjärtat!
I samband med trädgårdsloppisen anordnar Korpen en special-version av sin tipsrunda, som vanligtvis går på tisdagar. Jan Lindell har konstruerat en runda med annorlunda sträckning runt loppis-området.
Det speciella med denna runda är att alla pengar som kommer in går till HjärtLung Föreningens Forskningfond. Kostnad: minst 20 kr, men gärna mer! Var med och stötta du också.
Bilden ovan: Hela Citadellvägen fylldes av odlings-, växt- och trädgårdsintresserade vid trädgårdsloppisen i fjor. Foto: Jonas Lundin