Glada miner när tvätteriet invigdes

Jim Siegers, enhetschef och Johan Thernström, avdelningschef för städ i Landskrona.

I gamla Thornfabriken står nu staden eget tvätteri klart att tas i drift. I stora luftiga fina fräscha och helt nyrenoverade utrymmen börjar ett 30-tal personer att arbeta på måndag. Tvätteriet som är en del i att försöka få ut människor i arbete, verkar i samarbete med bland annat individ- och omsorgsförvaltning som i sin tur slussar över människor som har behov av att komma ut på arbetsmarknaden igen.

-Taket är 40 personer plus handledare och enhetschefen, berättar Johan Thernström som är avdelningschef för städ.

Städ är hela organisationen i Landskrona där nu tvätteriet ingår som en del av den.

Jim Siegers är enhetschef för tvätteriet och han ser mycket glad över att få ta emot press och inbjudna gäster i de nya fina lokalerna.

-Vi var 40 från början men några har redan hunnit få andra jobb så vi startar med några färre nu på måndag berättar han.

Jimmie Rönndahl, verksamhetschef och ansvarig för bland annat Enkla Jobb

-Alla som arbetar här erbjuds en ettårig anställning och man har lön enligt Kommunals minimilön, berättar Jimmie Rönndahl, verksamhetschef och ansvarig för bland annat Enkla Jobb.

-En anställning är ju den absolut bästa arbetsmarknadsåtgärd man kan få, det öppnar dörrarna för många som kanske haft det besvärligt att komma ut på arbetsmarknaden av olika anledningar, fortsätter han.

På plats för invigningen fanns givetvis alla de som fått anställning på tvätteriet, men också Torkild Strandberg, Kommunstyrelsens ordförande, som har varit ytterst ansvarig för att tvätteriet i Landskrona blivit verklighet.

Torkild Strandberg var mycket nöjd med tvätteriet och att det är igång.

-Det känns jätteroligt att det äntligen är igång och att det blev så fina ljusa och stora lokaler, avslutar Torkild.

LÄS OCKSÅ: ”Tvärtom tänk när kommunen startar tvätteri”