Kågeröds pärlor visar upp sig på hemmaplan

En cykel eller till och med en lastbil. Har du någonting fint och gammalt som rullar, så är du välkommen att ställa ut på en veteranfordonsträff på Kågerödslund den 21 maj klockan 11-16.

– Hemma i Kågerödsbygden finns det många som är lika nördiga som vi är med brandbilen och som står hemma och skruvar på sina klenoder. Men de som bor i byn får inte så ofta en chans att se hur mycket fina grejer det finns i trakterna. Det här är en chans att få se dem, säger Christer Johnsson, sekreterare i Kågeröds brandmäns kamratförening (KBK).
Det är första gången som KBK arrangerar en sådan träff. Än så länge är det ett 50-tal gamla fordon från trakten som ska vara med. Den spontane har dock också möjlighet att rulla in sin fordonspärla på drop-in.
Det är fritt inträde både för besökare och för utställare.
– Den äldsta som vi signat är en T-Ford från 1914 och den modernaste som vi tecknat är från 1984. Tanken var egentligen att täcka in tiden, som brandbilen var i tjänst, säger Christer Johnsson.
På träffen finns det något för hela familjen, bland annat blir det också gymnastikuppvisning, tipsrunda, tombola och servering. Det finns också möjlighet att bli stödmedlem till Kågeröds gamla brandbil.

Arkivfoto: Kågeröds gamla brandbil kommer att spela en huvudroll under veteranfordonsträffen som Kågeröds brandmäns kamratförening arrangerar den 21 maj på Kågerödslund. Då kommer det finnas möjlighet att få provåka den och se den nyrenoverade brandsprutan ”in action”.

Kågeröds brandbil

– 1935-1968 var den i tjänst i Kågeröd med omnejd. Kågeröds brandmäns kamratförening köpte den av Svalövs kommun 1997 för en krona.
– Det är en Ford V8, som importerades från USA för 3950 kronor, finansierades och byggdes om till en brandbil av bygdens folk för 755 kronor.