Klart för att bygga ”magasinshus” vid Hälsingborgsvägen

Under tisdagen fick byggjätten Serneke grönt ljus av stadsbyggnadsnämnden för att bygga bostäder vid Hälsingborgsvägen, mittemot Syngenta. Göteborgsbaserade Serneke ligger som bekant bakom flera större planerade byggprojekt i Landskrona, exempelvis omvandling av Karlslunds fritidsområde, och nya bostäder och affärslokaler i kvarteret Jäntan (gamla flickskolan). 99 lägenheter fördelade på tre stycken hus i sex plan finns i planerna för det som i de kommunala handlingarna kallas kvarteret Tomaten. I Sernekes marknadsföring heter de dock ”magasinshusen” eftersom formen och fasaderna i mörkrött tegel påminner om gamla tiders magasinshus.

Bilden ovan: ”Magasinhusen” kallar Serneke de hus man nu fått bygglov för vid Häsingborgsvägen. Till formen påminner de tre sexvåningshusen om gamla tiders magasinshus. Illustration: Sydark Konstruera