Kommunen får bra betyg av stadens företagare

Det finns ett flertal rankinglistor som intresseorganisationer årligen publicerar för att skapa medial uppmärksamhet kring just sina profilfrågor. En sådan är organisationen Svenskt näringslivs så kallade företagsklimat-ranking, där lokala företagare får betygsätta kommunerna de finns inom. Företagarna har fått ge betyg 1-6 inom sex olika områden som har med företagande att göra. Resultaten räknas sedan ihop till ett totalvärde som avgör kommunens placering i rankinglistan. Under måndagen släpptes delar av årets resultat, och klart är att Landskrona klättrar i listan. 3,9 blir totalbetyget för kommunen, det bästa hittills och fjärde bäst i Skåne. Betyget 3,9 kan jämföras med rikssnittet som ligger på 3,4. Den 26 september släpps hela rakningen av företagsklimatet i landets kommuner.