Kommunens äldrevecka blir ”Må bra-vecka”

Under ett antal år har kommunens omsorgsförvaltning anordnat en äldrevecka under maj månad, med olika aktiviteter för äldre. En sådan blir det även i år, under nästa vecka den 15-19 maj, men i år har den bytt namn till ”Må bra-veckan”.
– Med må bra-veckan vill vi fokusera på hälsa och välbefinnande. Vi vill också visa upp det breda utbud av aktiviteter som finns inom området social gemenskap och fysisk aktivitet, säger Petra Leube, äldrepedagog på Anhörigcentrum i ett pressmeddelande.
På programmet står sådant som rollatorbesiktning, sittzumba, guidad visning i staden, musikquiz, föreläsningar, kreativ verkstad och kaktävling. Som tidigare år blir det också ”Kvalitetsmässa” där ett 20-tal aktörer, både kommunala och privata, visar vad de har att erbjuda inom vård och omsorg. Mässan hålls den 18 maj mellan klockan 10 och 16 på församlingshemmet. Hela programmet finns att hämta på kommunens träffpunkter, på äldreboenden, hemvårdsområden och på Puls Arena.