Minister och landshövding till Landskrona under nationell kampanj

Inrikesminister Anders Ygeman har varit i Landskrona förr. Imorgon tisdag är han här igen, denna gång i sällskap med landshövdingen Anneli Hultén.

Orsaken är ”Krisberedskapsveckan” som börjar idag. Det är en nationell kampanj där Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) i samarbete med länsstyrelserna ska uppmärksamma hur man som medborgare själv kan förbereda sig för en kris eller samhällsstörning, till exempel ett långvarigt strömavbrott.
Som Papperstidningen tidigare skrivit om så anordnar räddningstjänsten Landskrona-Svalöv en rad aktiviteter under veckan, till exempel föredrag från Frivilliga resursgruppen om hur man klarar sig 72 timmar utan ström och uppvisning av det regionala ledningsfordonet och NSVA:s nödvattentankar. Mellan 14.14 och 15.45 besöker ministern och landshövdingen aktiviteterna i Landskrona.
LÄS ÄVEN: ”Vikten av att ha en backupplan”

Bilden ovan: Inrikesminister Anders Ygeman kommer till Landskrona imorgon under den nationella krisberedskapsveckan. Sist han var här var det i partiangelägenheter – för att visa stöd för Socialdemokraternas kampanj mot försäljningen av lägenheter på Sandvången och Pilängen till Stena fastigheter. Foto: Per Eeg-Olofsson/Arkiv

Landshövding Anneli Hulthén med en krislåda, med innehåll för att klara 72 timmar utan stöd. Foto: Ita Jablonska