Regina Issal – Årets Landskronaambassadör

Under den tionde Landskronagalan utnämndes för första gången Årets Landskronaambassadör. Priset som instiftats av Papperstidningen är, mer än något annat, folkets val. Vem som helst kunde nominera personer och alla som ville fick rösta på sin favoritkandidat. Första gången priset delades ut gick det till en jublande glad Regina Issal, som fick denna hedervärda och välförtjänta utnämning.

Skälen till att Regina Issal blev nominerad till Årets Landskronaambassadör är många. När hon dessutom vann själva omröstningen förstod man att människor har sett henne och hennes goda gärningar dels som den affärsidkare och ICA-handlare hon är, men kanske främst för hennes engagemang i ungdomar, idrottsaktiviteter och föreningsliv.
Att dessa saker haft stor betydelse i Reginas eget liv förstår man när man får veta lite om hennes egen uppväxt. Hästar och ridsport har dominerat fritiden sedan sexårsåldern, men redan som nioåring följde hon med sin pappa och tränade tävlingsskytte med Mauser-gevär. I sin första tävling samma år sköt hon 98 av 100 och fick på köpet en mycket stolt far.
Men det är kanske främst ridsporten som präglat henne och dessutom gett henne god insikt i ansvarstagande och i hur sunda, bra och vuxna förebilder ska vara.
– Det är ju en sport där väldigt många tjejer finns och som kvinna ser jag det såklart som extra viktigt att det finns bra miljöer och bra förebilder även för oss när vi växer upp, menar Regina.
Men hon fördelar sitt engagemang så mycket hon kan. Dels sponsrar hon Landskrona Atletklubb, Landskrona Kvinnliga GF men också scouter och andra, men varmast klappar nog ändå Reginas hjärta för Cityidrotten.
– Dom gör ett fantastiskt jobb och skapar många goda ledare och en framtid för barn och unga som annars legat i riskzonen.

Att ta ett samhällsansvar är självklart för Regina.
– Om vi som vuxna inte kan vara goda förebilder, vem ska då vara det? Genom föreningslivet lär sig unga vad som är rätt och fel och det är oftast ett positivt sätt för barn och unga att välja ett sunt alternativ som fritidsaktivitet istället för något destruktivt, säger Regina.
Tillsammans med Cityidrotten arrangerar Regina många aktiviteter under året. Hon deltar också i ett program där några grupper per år får ledarutbildning. Hennes del består bland annat av att hon coachar deltagarna i hur man exempelvis genomför ett projekt eller sköter en rekrytering.
Programmet som Cityidrotten tagit fram är väldigt bra och är en riktigt bra start för den som vill komma vidare i yrkesliv eller föreningsliv.
– Modellen är fantastisk och något Landskrona Stad kan vara väldigt stolta över. Den skulle dessutom i princip kunna fungera överallt i andra städer runt om i Sverige. Cityidrotten fångar upp unga och ger dom en chans att utveckla ett intresse som kan leda till mycket positiva saker i framtiden, för den enskilde personen men lika mycket för resten av samhället, säger Regina.
– På grund av Cityidrottens fina arbete skulle Landskrona kunna bli utsedd till Ungdomens Stad, för det satsas verkligen på barn och unga, menar Regina.

Trots att Regina är en stor ICA-handlare med en jättebutik och många anställda, verkar hon både orka och hinna med att bry sig om. Det genomsyrar allt hon gör och alla som träffat henne vet att hon alltid är glad och positiv, men väldigt tidseffektiv vilket förmodligen är skälen till att hon får ihop tiden och orken. Hennes hårda arbete lyfter hennes goda gärningar gör dom ännu mer fantastiska. Regina själv verkar inte fundera så mycket över sådana saker, men att hon blev både rörd och glad över utnämningen kunde hon inte dölja.
– Av alla utmärkelser som delas ut var det denna som jag helst ville ha. Den betyder jättemycket för mig och är ett bevis på att det jag gör är viktigt.

Förutom sitt engagemang i stadens många föreningar och Cityidrotten firar också ICA 100 år i år. Detta har gjort att det händer extra mycket roligt i butiken under året. Varje lönevecka under hela året är det aktiviteter. Det kan vara allt från provsmakningar till skolor i hur och varför man lagar till saker på ett visst sätt, men det handlar lika mycket om att fylla butiken med riktigt fina jubileumserbjudanden.
För att fira födelsedagen blir det en jättelik personalfest i Lund med närmare 1000 anställda inbjudna, men också en i Västerås i november. Ja, ICA kommer ju därifrån.
– Det är kul att få göra saker för både kunder och personalen och förhoppningsvis blir det ytterligare saker som skänker ännu mer positivt ljus, avslutar Regina.

Bilden ovan: Regina tar emot priset av Ola Selmén. I bakgrunden Papperstidningens egen Jenny Lindén. Foto: Alf Roslund