Sångglädje-kör tar ton på teatern

Körkonceptet ”Joyvoice” har spritt sig i Sverige sedan starten 2014, och idag finns över 100 Joyvoice-körer i landet. En av de nyaste finns i Landskrona, och nu på lördag klockan 20 är det dags för konsert på Teatern. Kören i Landskrona har ett 90-tal deltagare berättar körledaren och frilansmusikern Thomas ”Totte” Långberg.
– Det startades av Hanna Rydman i Linköping, efter att hon varit med i tv-programmet ”Körslaget”, berättar Thomas Långberg.
Körformen kräver inga förkunskaper, och inte heller behöver man kunna läsa noter.
– Det finns en app där man kan ladda ned sin stämma i låtarna och öva på den själv hemma, berättar Thomas Långberg.
Men det har blivit övningspass tillsammans också, under ett antal tisdagskvällar under våren har kören träffats och resultatet av den mödan kan man alltså lyssna på på teatern nu på lördag. Repertoaren är blandad men med tonvikt på upptempo och sångglädje: ”Pride” (In the name of love) av U”, ”I´m so Exited” av Gloria Gaynor, Roxettes ”The Look”, ”Utan dina andetag” av Kent, med mera.
– Det blir också två allsångsnummer, berättar Thomas Långberg.
Biljetter via tickster.com.

Foto ovan: Privat