Eric Gadd, Mariette och Syster Sol på Karnevalen

Soul, mello och reggae på scenerna i sommar.

Nu är ytterligare tre namn till årets Landskronakarneval klara. Alla tre tillhör Sverigeeliten inom sin genre: Soul-kungen Eric Gadd, Mello-prinsessan Mariette och Reggae-drottningen Syster Sol.
– Vårt uppdrag handlar om att tillgodose såväl kraven på bredd och folklighet, som spets och kvalitet. Med detta artistsläpp känns det som att vi lyckas fylla alla behov – samtidigt, berättar Lena Bergkvist, ytterst ansvarig.

Eric Gadd. Foto: Press

Eric Gadd, välkänd i alla läger, firar i år 30 år som artist. Han debuterade 1987 med plattan ”Hello!” och har sedan dess släppt elva studioalbum till. Klassiker som ”Bara himlen ser på”, ”Do You Believe in Me”, ”Why Don’t You, Why Don’t I” och ”Vi kommer aldrig att förlora” har knappast undgått någons öron. Eric Gadd har tre Grammis, sålt guld- och platinaskivor både dubbelt och trippelt. Med sig inför spelningen i Landskrona har han det nya albumet ”Fiende eller vän”.

I årets Meodifestival lyste Mariette upp med sin ljusa scenshow till ”A million years”. Hon tävlade både som artist och låtskrivare och gick vidare direkt till finalen med sitt bidrag. 2009 slutade Mariette som fyra i ”Idol” och har sedan dess också jobbat bakom andra artister, bland annat som gitarrist både åt Magnus Uggla och Ace Wilder.

Syster Sol. Foto: Annika Berglund/Press

Syster Sol, Sveriges Reggae-drottning, är tillbaka med nya låtar.
Inför sommarens besök i Landskrona har hon låtit sig inspireras av samtida ”dancehall”, men kärnan av reggae är fortfarande närvarande i hennes musik. Till Landskronakarnevalen kommer det ”en ny, mogen, men mångbottnad artist som fortfarande är villig att experimentera, men framför allt inte räds för att säga som det är och blotta sitt inre för vad som är rätt här i världen”.
Det genomgående temat i Syster Sols musik har alltid varit viljan att förmedla ett budskap och låtarna har alltid genomsyrats av ett starkt rättvisepatos. ”Syrran” har alltid stått upp för det hon känner är rätt och har genom åren har hon engagerat sig i en rad organisationer som främjar social rättvisa och som framförallt stärker kvinnor.

Fler artistsläpp är på gång och det är i Papperstidningen eller på papperstidningen.se du får dom först.

Foto Mariette:  Magnus Ranvid