Sväng runt till Larz-Kristerz och Callinaz under karnevalen

Landskronakarnevalen är för alla och nu är det dags att presentera några av årets höjdpunkter för den dansanta publiken. Urtypiska och klassiska Larz-Kristerz, i kombination med det mer moderna och ungdomliga Callinaz. Kan det bli bättre?

Allt sedan vinsten av dansbandskampen 2008 har suget efter Larz-Kristerz blivit större och större. Numera gör de cirka 100 spelkvällar om året och tillbringar över 7000 mil i bussen, varje turné.
– Vi gör musik vi själva älskar, berättar sångaren, gitarristen och låtskrivaren Peter Larsson. Om det sedan är klassisk dansbandsmusik, country, rock’n’roll eller pop spelar mindre roll. Det viktiga är bra låtar med vettiga texter, som vi kan göra på vårt sätt med mycket kärlek och spelglädje.
Larz-Kristerz bildades våren 2001 i Älvdalen som en kärleksfull hyllning till alla dansband under 70-talet. Efter att ha vunnit Dansbandskampen 2008 exploderade det för Larz-Kristerz.
Bandets sju skivor har inbringat inte mindre än tre platinaskivor, en dubbel platina, en guldskiva, flera guldklavar samt en grammis. Därtill nominering till Grammisgalan för ”Årets dansband” inte mindre än fem gånger.
Även dansbandet Callinaz kommer till Karnevalen i sommar.
– Ja, sedan vi tog över produktionen av Landskronakarnevalen 2012 har vi sett till att boka riktigt bra dansband, berättar Lena Bergkvist, karnevalsgeneralskan. Vi har gjort Slottscaféet till en plats där det danssugna folket kan samlas, med lövad dansbana och kulörta lyktor såklart.
Callinaz kan beskrivas som ett ungt dansband med ursprung från nordvästra Skåne. Produktionsbolaget lyfter fram ”deras fräscha stil med en repertoar med influenser från 50-talet, 60-talet och rockabillymusiken”. Det gör dem unika på Sveriges dansbanor.
Även om bandet ofta beskrivs som ”ungt och modernt”, är de inte alldeles purfärska. År 2014 utnämndes de till ”Årets dansband” av Sveriges Radio.
Även bandet Perikles som också kan räknas in i dansbandsgenren är ju bokade så tillsammans med Larz-Kristerz och Callinaz blir det garanterat både folkligt, dansvänligt och svängigt under årets Landskronakarneval.