Kommunen bjuder på rekordmånga gratis sommarlovsaktiviteter

En lite blåsig start kanske – men idag börjar sommarlovet för Landskronas grundskoleelever. Och just i år finns det extra många aktiviteter att fylla lovet med, de flesta helt gratis.

Landskrona stad har tilldelats 1,6 miljoner kronor av regeringen för att anordna gratis sommarlovsaktiviteter för barn och unga i åldern 6 till 15 år. Nytt för i år är alla dagsutflykter som erbjuds. Till exempel anordnas utflykter till Ven och Söderåsen. En annan nyhet är Barnens Festival. Under två dagar får barnen möjlighet till att utveckla sin kreativitet och stå på en riktig scen.
– Vi fick kännedom om att fler dagsutflykter efterfrågades och i år erbjuder vi ett större antal än någonsin. Utbudet har breddats och aktiviteter har blivit fler. Broschyren som vi delar ut är tjugo sidor längre än det vanligtvis brukar vara. Aktiviteterna på sommaren är populära. Föräldrar ringer till oss redan tidigt i maj för att börja planera sommaren, berättar Louise Jönsson, kommunikatör på Fritids- och Kulturförvaltningen.
Som vanligt är det möjligt att prova på aktiviteter hos många idrottsföreningar under sommaren. Övriga spännande och annorlunda aktiviteter är till exempel slackline, drakflygar- och skrivkollo eller att lära sig fotografera med mobilen. Hela programmet ligger ute som pdf på landskrona.se

Bilden ovan: Utflykt till Ven, men också mycket annat finns i kommunens sommarlovsprogram som med hjälpa av statliga pengar fått fler aktiviteter. Foto: Jasmine Persson/Landskrona stad