Linåkerelever besökte EU-parlamentet

Nyligen kom elever från Linåkerskolan hem från en resa till Frankrike och Belgien.

Det var en del av ”Opening doors to Europe”, ett projekt inom ramen för Erasmus+, sponsrat av EU. Linåkerskolan har under två år ingått i detta projekt tillsammans med skolor från Portugal, Tyskland, Frankrike och Polen. Under dessa två år har elever från de olika skolorna besökt och bott hos varandra. Syftet med projektet har varit att elever ska få lära sig hur det är att leva, studera och arbeta i respektive land.
Projektet avslutades sista veckan i maj då sex elever tillsammans med tre personal från Linåkerskolan besökte staden Sarregumines i Frankrike. Eleverna hade ett schema fullt med aktiviteter och studiebesök. Bland annat besöktes en bilfabrik där bilmodellen Smart tillverkas.
– Veckans stora begivenhet var onsdagens tripp till EU-parlamentet i Bryssel, där vi fick audiens hos två EU-kommissionärer från Tyskland och Frankrike. Vårt projekt presenterades och sången som skolorna komponerat tillsammans framfördes, berättar idrottslärare Ola Fransson i ett pressutskick.
– Projektet har stärkt elevernas insikt om hur det är att leva och bo i Europa. Nya vänskapsband knöts och många nya dörrar har öppnats för eleverna.

Bildtext:
Hela gruppen på besök hos borgmästaren i Sarregumines.