Nu börjar Ip Only bygga ut fibern

Ip Only har under en tid skickat ut erbjudanden om bredbandsfiber till hushåll och fastigheter på landet i Svalövs kommun. I veckan tog företaget beslut om projektstart för 800 anslutningar.

– Vi har precis tagit byggbeslut på två områden, det är etappindelat, men det är runt Billeberga och sedan följer det vägen upp mot Ask, säger Gustav Ljungquist, regionsansvarig säljare på Ip Only, när Papperstidningen når honom på torsdagen.
Sammanlagt omfattar det 800 anslutningar i två etapper: kring Billeberga (etapp 1) och kring vägen över Torrlösa upp mot Ask (etapp 2). Nu börjar beredningsfasen med att projektera, söka tillstånd och skriva markavtal, vilket kan ta ett tag, menar han.
– Jag vågar inte säga exakt när vi kan komma igång med grävstart, men vi hoppas så fort som möjligt, säger Gustav Ljungquist.
Ip Only har ett kampanjerbjudande i Svalövs norra kommundel som går ut den 30 juni.
Då har cirka 2400 fastigheter och företag haft möjlighet att beställa fiber av Ip Only.
– Vi fortsätter att försöka få till fler beställningar också, säger Gustav Ljungquist.
Han berättar att intresset är stort även i norra Svalöv och att Ip Only hoppas ta ett byggbeslut även där om de når rätt anslutningsgrad.

Samhällsbyggnadsnämndens ordförande, Olof Röstin (M) är glad för beskeden.

– Det är fantastiskt att vi fått detta intresse redan nu bland fastighetsägarna på landsbygden. Med beslut om byggstart har Ip Only och kommunen tillsammans hanterat problemet med att Telia ska släcka ner kopparnätet.

Foto: Olof Röstin (M), samhällsbyggnadsnämndens ordförande och Gustav Ljungquist från Ip Only.