Petri ”Pekka” Manu tillbaka i Falcons

Efter ett några år i andra skånska klubbar står det nu klart att Petri ”Pekka” Manu från och med nästa säsong kommer bli assisterande tränare i SST NET Falcons herrlag.
Välkommen hem, hälsar SST NET Falcons Petri ”Pekka” Manu på klubbens hemsida. Sedan årskiftet har Petri varit engagerad i H4-laget och på frågan hur det kändes att bli ombedd att ta en tränarroll i division 1-laget svarade Petri ”Pekka” Manu så här.
– Jag blev faktiskt mycket förvånad, men även glad då jag haft planer på att ta upp tränarsysslan igen efter många år som sportchef i Landskrona, Malmhaug och senast i Malmö FBC. Samtidigt så fanns jag i närheten då jag bor och är från Landskrona och givetvis så får Falcons även stor nytta av mig gällande allt runt omkring laget efter alla mina år som sportchef och även tränare.”
Petri som sedan tidigare känner till flera av de äldre spelarna har trots frånvaron hållt sig uppdaterad vad det gäller de yngre spelarna.
– Jag är mycket väl uppdaterad gällande truppen. Jag såg många matcher i div 1 förra säsongen, även många JAS-matcher med Falcons.”
Trots att Petri sett en hel del division 1-matcher förra säsongen är det kanske för tidigt att sia om kommande säsong?
– Det känns lite för tidigt att svara på den frågan, men spontant så tycker jag att Falcons bör komma på en bättre placering än förra säsongen, det vill säga bättre än 9:a. Gällande övriga lag får jag återkomma med det innan seriestart när jag sett några matcher. Men en klubb som Landskrona Falcons ska inte ligga på en 9:e plats i div 1, vi ska vara ett lag bland topp 4:a i Skåne.”
Christian Persson, huvudtränare i Falcons herrlag, är glad över att få Pekka som assisterande i herrlaget den kommande säsongen:
– Direkt när vi drog igång nya säsongen och började lägga upp riktlinjer så var min första känsla att vi skulle kontakta Pekka, så jag är grymt nöjd att vi kunde få till en lösning. Pekka har varit med länge inom innebandyn och har koll på mycket runt ett lag och har en bra bild på hur man kan jobba effektivt för att lyckas på denna nivån. Jag känner att vi kommer komplettera varandra perfekt och kunna utveckla herrsidan på samma gång.”

Bild www.sstnetfalcons.se