Pröva vingarna som luftgitarrist på karnevalen

Är du den på festen som alltid greppar en tänkt elgitarr när du hör Deep Purples ”Smoke On The Water” eller Slashs solo i ”November Rain”? Då kan det vara en idé att ta sig till Landskronakarnevalens stora scen den 28 juli.

Där blir det nämligen en av flera uttagningar till SM i luftgitarr, en tävling som hållits sedan 1982 när den startade på nattklubben Studion i Stockholm. Sedan dess har arrangemanget utvecklats med ett antal deltävlingar och en av dem hålls alltså under Landskronakarnevalen. Låtarna som gäller är idel gitarrhits med giganter som Jimi Hendrix, Johnny Winter och Deep Purple. Själva finalen sker på hårdrocksfestivalen Sweden Rock nästa sommar.
Anmäla sig i förväg? Äh, anmälan sker på plats. Öva i förväg? Varken ett krav eller en fördel låter arrangörerna meddela.

Bilden ovan: Har du låtsasackorden som krävs? Då kan du ställa upp i en deltävling i SM i luftgitarr som hålls under karnevalen. Foto: Mostphotos