Varma bad och soliga stunder ska locka till anrikt slott

Att restaurangen på Örenäs slott håller hög klass är redan vida känt. Och många är de hotellgäster, konferensdeltagare och bröllopssällskap som njutit av den lummiga parken och utsikten över Öresund. Men nu kan hotell- och konferens-anläggningen lägga ytterligare en attraktion till sin lista.

Vad det handlar om är förnyelse på hotellets poolområde.
– En motionsbassäng har här funnits länge, men det nya för i år är ett stort trädäck och två varma badtunnor, berättar Emelie Lööf, som är bokningsansvarig och marknadskoordinator på Örenäs slott.

Det generösa soldäcket bjuder in till lata dagar i solen, och även om solen inte riktigt skulle vilja visa sig, som det kan vara under en svensk sommar, så finns de behagligt varma badtunnorna att slappna av i.
– Det finns en tredje badtunna också, i ett mer undanskymt läge, som kan hyras av sällskap, berättar Emelie Lööf.

Hela poolområdet har också fått en översyn, med nymålad simbassäng, ny stenläggning och nya utemöbler. Ett lyft för hotellgäster och konferensdeltagare naturligtvis, för dem ingår alltid tillgång till poolområdet. Men även för andra.


– Jo då, man kommer kunna lösa biljett till poolområdet. Vi hoppas att till exempel Glumslövsbor ska vara intresserade, säger Emelie Lööf.
Besökaren får tillgång till såväl en 25-metersbassäng, plaskpool för småbarn, varma badtunnor och, så klart, omklädningsrum med bastu. Sommartid är poolområdet öppet mellan klockan 10 och 22. Den som riktigt vill skämma bort sig själv kan också boka spa-behandlingar som finns i anslutning till poolområdet.
– Spa- och hudterapeuten Gabriella Nilsson finns hos oss. Hon erbjuder ansiktsbehandlingar, massage, manikyr och pedikyr och make up bland annat, berättar Emelie Lööf.

Med satsningen på bad och spa hoppas Örenäs slott att både bli ett ännu starkare alternativ när det gäller konferenser, men även att locka fler privatgäster vintertid. Idag kommer de privata främst under sommarhalvåret.
– Många av anläggningarna som vi konkurrerar med erbjuder spa. Med den här satsningen så kommer vi bättre att kunna fylla det behovet hos gästerna, säger Emelie Lööf.