Färgexplosion trots ”färgpaus”

Konstnären Birgitte Söndergaard ställer ut på Pumphuset

Det var i helgen konstnären Birgitte Söndergaards utställnings invigdes i Pumphusets Konsthall. Femtio tavlor på femtio meter, blev det, och tio ramar fick ställas åt sidan. Vid pressvisningen i torsdag fick Birgitte Söndergaard avstå på grund av sjukdom däremot ställde hon istället upp för intervju via facetime och befann hon sig på sätt och viss ändå på plats.

Utställningen handlar om mänskliga relationer och den allt hurtigare värld vi befinner oss i, berättar Birgitte Söndergaard . Och för dom som tycker att Birgittes Söndergaard verk ser färgglada ut, hänvisar hon till tidigare utställningar där färgerna verkligen sticker ut. Själv säger hon kommit ifrån det lite och tagit mer eller mindre ett färgpaus. En av Birgitte Söndergaards favorittavlor i utställningen, som heter ”Prestera din djävel”, lutar även nästen helt och hållet mot det svart/vita-perspektivet.

I bakgrunden syns Birgitte Söndergaards favorit tavla ”Prestera din djävel”.

Birgitta använder en kombination av akrylfärg, akrylspray och olja.
– I denna utställningen är färgerna lika stora som figurationen. Linjerna har blivit skarpare. Jag strävar efter den där känslan, inte ett sträck mer, då är det bra, säger Brigitte Söndergaard.

Utställningen i Pumphusets Konsthall pågår fram till den tjugosjunde augusti.

Bilden ovan: På grund av sjukdom kunde inte Birgitte Söndergaard delta vid pressvisningen. Hona var dock med i alla fall – via facetime.