Fart och lugn vid Halvmånen på Landskronakarnevalen

Två av karnevalens områden som ligger närmast varandra, är också varandras ytterligheter. På Action är det fart och fläkt och mycket som händer, på Copacabana är det lugn och harmoni.

Action
På stranden och också över den yttre vallgraven kommer det att finnas linor för slackline.
Prova på eller titta på när slackline-proffsen visar vad de kan eller tävlar i en speed walk-tävling. Mitt i stan kommer besökaren även kunna se en hisnande uppvisning på highline, slackline flera meter upp i luften, över Slottsgatan mellan SEB och Museet.
På Landskronas fantastiska skatepark blir det skatetävling fredag och lördag där åskådarna får följa kval och finaler på första parkett.
På fredagen blir det ännu mer hisnande när ett gäng erfarna fallskärmshoppare kastar sig ut i Base jump från Vattentornet. Titta om du törs.
Andra action-aktiviteter på karnevalen är jujutsu, kitesurfing, acroyoga, Meihem Workout och vollyboll. I anslutning till Action-området kommer det dessutom att finnas en äventyrspark för barn att klättra och ha roligt i.

Copacabana
På området Copacabana på stranden är det tvärtom lugnet som hägrar. Här blir det strandhäng i det mysiga caféet där besökaren kan varva ner med massage eller bara ta igen sig i en hängmatta. Yoga kommer att erbjudas både på morgonen och vid solnedgången. Man kan prova Stand up paddle, Lyssna på olika akustiska musikframträdanden och ha det gott vid lägerelden om kvällarna.