Närodlat löfte ska växa i BoIS

Han är den yngste spelaren i det Landskrona BoIS som leder division 1 södra. För ett par veckor sedan skrev nu 16-årige Kevin Jensen från Tågarp på sitt första A-lagskontrakt med de svart-vit randiga.

Han började spela fotboll i Billeberga GIF, men har nu spelat med BoIS ungdomslag i nästan tre år. Uppflyttningen till klubbens A-lag kom oväntat för honom.
– Det var såklart kul. Jag trodde inte jag skulle komma upp nu. Det var en överraskning, säger Kevin Jensen när Papperstidningen träffar honom under BoIS sommarvila.
Han har redan suttit på bänken i några seriematcher, men också testat på hetluften i två DM-matcher. Mot Helsingborg Östra gjorde han två mål, från sin position som vänster yttermittfältare.
Hur var det?
– Det var så klart nervöst. Man vill ju inte göra något misstag, Men när jag gjorde målet så släppte allt.
Han ser sig själv som främst yttermittfältare men han har fått prova att spela back på träningar.
Vad ser du som skillnaden?
– Det var lugnare, inte lika mycket spring. Annars var det inga problem.
Som styrkor nämner han sin snabbhet och spelförståelse.
Vad kan du utveckla?
– Värderingar, att göra saker så enkelt som möjligt, kanske man-mot-man spelet.
Hur är det att ha Agim som tränare?
– Han är bra och bryr sig mycket om oss unga, plus att han vill att vi ska utvecklas. Han tar en åt sidan och berättar vad man kan göra bättre. Han ser även de yngre spelarna i truppen.
Genom att spela i BoIS fortsätter Kevin en släkttradition. Morfar Lars-Göran Andersson har varit både assisterande tränare och spelare i BoIS. Riktigt så långt kom inte pappa Benny, som dock spelade i BoIS ungdomslag och i Tågarps AIK:s A-lag. Det var då, när Kevin som liten såg pappa spela, som hans fotbollsintresse började.
Vad har du för mål?
– Min dröm har alltid varit att spela ute i Europa, spela i en proffsklubb där. Kanske något i England och Premier League.
BoIS gick till sommarvila som etta i division 1 södra. Klubbens uttalade mål är att gå upp till Superettan.
– Klart man vill spela så högt som möjligt. Det är bättre lag också, säger Kevin som gärna hade spelat ett Skånederby mot HIF i Superettan.
Efter sommaren blir det plugg på handels- och administrationsprogrammet på gymnasiet DCC i Helsingborg, – och spel i division 1 södra förståss.

 

Kevin Jensen
Ålder: 16 år.
Moderklubb: Billeberga GIF.
Aktuell: Skrev nyligen på A-lagskontrakt med Landskrona BoIS.
Favoritlag: Manchester City.
Favoritspelare: Kevin De Bruyne (Manchester City).