Omtänksamhet och värme efter mormor Alice

Fast det är regnigt och ganska svalt ute idag hamnar jag rakt in i hetluften. Hos Miss Alice, mitt emellan Vallåkra och Glumslöv, rullar det på i köket som en trimmad maskin. Det är lunchtid och det är den kända tomatpajen många gäster är ute efter. Under tiden jag pratar med själen bakom Miss Alice, Boel Hultman, ser jag hur nio pajformar lastas ur ugnen medan en beställning på sex tallrikar, alla fyllda med tomatpajer, förbereds.

När krogägaren Boel Hultman för åtta år sedan tog över restaurangen, som ligger på Aspavägen vid Tomatens Hus, var det framför allt restaurangen och matlagningen till gästerna hon fokuserade på. Då och då skulle hon erbjuda någon marmelad, chutney eller olja till försäljning. Men eftersom kunderna visade ett återkommande intresse för produkterna beslöt Boel att lägga mer tid och fokus på att utveckla sitt eget varumärke, Miss Alice.
– I början ställde jag fram några produkter till våra gäster som dom kunde köpa med sig hem. Efter ett tag blev produkterna allt mer efterfrågade och populära. Eftersom vi är väldigt beroende av sommarsäsongen tyckte jag det kunde vara kul och lönsamt att använda den lugnare vinterperioden till att utveckla varumärket Miss Alice, berättar Alice Hultman.

Eftertraktade produkter
Under åren har sortimentet av Miss Alice produkter blivit mer utbrett och allt mer eftertraktat.
– Där vi i början sålde några enstaka flaskor och burkar, är nuförtiden försäljningen av Miss Alice produkterna en väsentlig del av omsättningen. Det är verkligen kul att se när folk kommer tillbaka för köpa jordgubbsvinägern och tomatmarmeladen, berättar Boel.

Ärliga hantverksprodukter
Miss Alice är ett varumärke som står för genuinitet, omtanke och värme. Boel lägger ner hela sin själ i produkterna och i restaurangen och det är inget tvivel om att kunderna har blivit uppmärksamma på det hon utstrålar. Antingen när dom njuter av Miss Alice- produkterna hemma eller i maten på restaurangen.
– Det är just det jag vill förmedla i Miss Alice, att skapa riktiga och ärliga hantverksprodukter. Min mormor hette Alice. Hon bodde i ett stort hus ute på landet och bjöd ofta på mat, fest och musik. Minnen av en varm och omtänksam kvinna finns fortfarande kvar i trakterna. Det är den känslan jag gillar och jag önskar att den får leva vidare genom mig till mina gäster, avslutar Boel.

 

Den kända tomatpajen – efter hemligt recept
– Vi har många kunder som frågar våra servitörer; Den där tomatpajen, är receptet fortfarande hemligt? Svaret är, ja men vissa kunder smakar och gissar ändå. Det blir en hel del tomatpajer under sommaren och det krävs mycket planering för att den ska bli lika god varje gång. Och jag ser på gästerna att vi lyckas, berättar Boel Hultman.
”En gång fick vi flyga två portioner tomat-paj till en hungrig kund i Umeå. En annan gång, några portioner till Göteborg med budbil”, berättar Boel och skrattar.

 

I framtiden…

  • kommer Miss Alice produkter också att finnas i webb-shoppen på missalice.se. Än så länge hittar man dom i deli-
    katessbutiken vid restaurangen och hos Smakfullt i Lands-krona. Det mesta går att beställa och vill man ha det förpackat som gåvor går det utmärkt.
  • Vill man ta tag i Miss Alice produkter efter sommarsäsongen när butiken stängs ner då är det möjligt att ta kontakt med Boel på 042 39 81 08 eller via mejl på boel@missalice.se.