BoIS-match flyttas tillbaka

Först blev BoIS match mot Husqvarna FF flyttad från söndagen till nu på torsdag. Men nu flyttas den tillbaka till söndagen. Det beslöt Svenska Fotbollsförbundets Tävlingskommité idag.

Orsak är att HFF ville flytta matchen på grund av deras klubbchef, Issa Iskanders bortgång i måndags kväll. Begravningen är inplanerad till på torsdag, samma dag som det var tänkt att laget skulle möta BoIS på IP.

BoIS-HFF spelas istället på söndag den 20 augusti klockan 16.00. Tidigare köpta biljetter gäller även på söndag. Det är andra gången matchen flyttas. Tidigare ändrades speldatum på grund av att båda lagen spelar i svenska cupen på onsdag den 23 augusti.

– Jag kan absolut förstå sorgen och att det självklart är jobbigt för både familjen och spelarna. Men jag tycker att planeringen kunde ha varit bättre, mellan familj och förening, när man valde att begravningen skulle äga rum just på torsdagen i och med att vi ändrat matchdag en gång från söndag till torsdag på Husqvarnas begäran. Nu har förbundet tagit det här beslutet och då får det vara så, säger BoIS-tränaren Agim Sopi till hd.se.