Bygglov klart för nya MyGross

Som Papperstidningen redan i början av juli kunde rapportera, så kommer matbutiken MyGross att öppna i lokaler på Varggatan/Stenorsvägen. I och med tisdagens möte i stadsbyggnadsnämnden är det nu också klart med bygglov för den ombyggda lokalen.

Den dramatiska branden på Pilängstorget under mellandagarna totalförstörde alla byggnader runt torget, inklusive matbutiken MyGross. Sedan dess har boende på Koppargården, Silvergården och Pilängen stått utan en större matbutik. En obebyggd, kommunägd tomt längs Ringvägen, mellan Assa Abloy och Huhnseals lokaler, pekades först ut som en lämplig plats att bygga en ny butikslokal. Men den föll bort på grund av den ligger i ett industriområde.
I början av juli kunde Papperstidningen berätta att det istället blir före detta industrilokaler vid Varggatan/Stenorsvägen som blir ny plats för MyGross nya butik, alltså betydligt närmare kunderna på Norrestad.
När Papperstidningen då pratade med Ilhan Gültekin i ägarfamiljen bakom MyGross, berättade han att den nya butiken kommer stå klar under senhösten.
– Vi kommer göra en rejäl satsning nu. Sortimentet ska breddas rejält och urvalet av allt kommer femdubblas, sade Ilhan Gültekin till Papperstidningen.

Bilden ovan: Här, granne med Puls Arena, kommer MyGross nya butik att hamna, i det somtidigare varit en industrilokal. Om detta skrev Papperstidningen i juli, nu är det också klart med bygglov för ombyggnaden.

LÄS OCKSÅ: ”Nu är avtalen klara – My Gross öppnar i höst”