Festligt färgad fågel vann konsttävling

Uppdraget var att bygga ett bidrag till karnevalståget genom att gestalta ordet ”Karneval” på bästa sätt. Med skapelsen Fenix lyckades konstnärstrion Maria Jonasson, Emil Hartmann och Sandy Westrin med just det. Belöningen, som delades ut av Landskrona Stad, var ett pris på femtusen kronor.

Det var för ett litet tag sedan som trion skaffade en ateljéplats ihop och började funderade på att göra något konstprojekt tillsammans.
– Detta verkade som ett roligt samarbete. Vi spånade olika idéer och vi kom fram till att vi ville göra något stort. En fågel tyckte vi kunde vara fint. Vi bestämde oss för en fenix. Med sina fina färger ger den en festlig känsla och det skulle passa utmärkt till karnevalståget tyckte vi. Fågeln är gjord av hönsnät, papier-maché och pvc-rör till vingarna, berättar Maria Jonasson och fortsätter.

– Det var första gången för oss att delta i en konsttävling så det var kul att det gick så bra. Därtill tyckte vi att det var fantastiskt roligt att vara med i karnevalståget, visa upp fågeln och dansa med dom andra. Det kändes verkligen mycket festligt. Dessutom var det kul att se folk tycka om fågeln, avslutar Maria Jonasson. För prispengarna köper trion nytt konstnärsmaterial till ateljén.