Landskronaföretagare gör jobbsajt utan fördomar

Ett skynke mellan arbetsgivaren och den arbetssökande, som filtrerar bort alla förutfattade meningar och fördomar. Så vill Robin Isaksson och Benjamin Radu att deras rekryteringssida CVerige.se ska fungera.

I dagarna lanserar de en reklamfilm på sociala medier där just ett sådant skynke förekommer. Filmen är inspelad framför stationen i Landskrona och på kontorshotellet Linc, där de har sitt kontor.
Det var i februari som Benjamin Radu och Robin Isaksson körde igång med CVerige.se. Med sin rekryteringssajt vill de stoppa diskriminieringen på arbetsmarknaden och i anställningsprocessen.
– Det är egenskaper, kompetens och erfarenheter som ska vara det viktiga, säger Robin Isaksson.
Ursprung, ålder, kön ska inte spela någon roll när man söker jobb. Därför är sådana parametrar inte sökbara för en arbetsgivare som söker personal på CVerige.
– Det som går att söka på idag är geografiskt avstånd, personliga egenskaper, körkort och fritext. Det är för att ha en effektiv, men ändå rättvis hemsida, säger Benjamin Radu.
– Inne på CV:et ser arbetsgivaren inget namn, kön står inte nånstans. Men arbetsgivaren ser alla egenskaper, säger Robin Isaksson.
Har ni sett något liknande bland liknande sidor?
– Vi är inne på en hel del sidor och det är ingenting som vi har hittat som har vår funktion över huvud taget. Det är inte så många sidor som har den funktionen att namnet är dolt, säger Benjamin Radu.
I skrivande stund har de drygt 700 användare på sajten, de flesta från Skåne. Målet är att bli Sveriges största rekryteringssida.
Var ser ni CVerige om fem år?
– Nationell. Om man tänker på läsk tänker man på Coca-Cola. Om man tänker på jobb, personal och CV så är det CVerige.se. Det ska vara så självklart, säger Robin Isaksson och fortsätter:
– Då har vi hjälpt tusentals människor ut i arbete, både de som är arbetslösa och de som vill byta jobb och inte trivs där de är idag. Vi kollar internationellt också.

Bildtext:
”Vi vet om att det finns friktion på arbetsmarknaden i Sverige, det kan vara geografiska avstånd, tidsaspekt och ekonomisk aspekt av att anställa. Och det är en friktion som idag hindrar företag att anställa. Vi vill jobba för att få bort det”, säger Benjamin Radu som tillsammans med Robin Isaksson står bakom rekryteringssidan CVerige.se.