Nytt akutboende hamnar på Koppargården och lågtröskelboende utreds

Det blir inte det tidigare äldreboendet Blomstertäppan på Silvergården som blir kommunens nya akutboende, alltså ett boende för de som akut saknar tak över huvudet och möjlighet till att skaffa det. Blomstertäppan uppfyller inte räddningstjänstens brandsäkerhetskrav, och därför är nu beslut taget om att akutboendet istället hamnar på Koppargården, där det också finns ett före detta äldreboende, det skriver Landskronaposten/HD. I mitten av september ska verksamheten starta, först mer tio sängplatser som kan utökas till det dubbla. Det skulle i så fall bli fler platser än på dagens akutboende, akutboendet Engelbrekt på Engelbrektsgatan. Idag saknar Landskrona ett så kallat ”lågtröskelboende”, alltså ett boende även för den som inte är nykter och drogfri. På förra veckans möte i individ- och familjenämnden yrkade SD utreda möjligheterna att starta ett sådant, ett yrkande som gick igenom.