MP:s kommunalråd lämnar politiska uppdrag

I våras offentliggjorde Moderaternas kommunalråd i Landskrona, Birgitta Persson, att hon till hösten lämnar kommunalrådsposten och rollen som förste vice ordförande i kommunstyrelsen . Nu har Torbjörn Brorsson (M) trätt i hennes ställe. Under fredagen blev det också klart att även Miljöpartiets kommunalråd Mikael Fahlcrantz lämnar det uppdraget, något som Landskronaposten/HD var först med att rapportera. Mikael Fahlcrantz har varit kommunalråd på en 35-procentig tjänst, han har också en plats i kommunfullmäktige och flera bolagsstyrelser. Nu har han lämnat in om avsägelse för alla uppdrag utom det som styrelseordförande för Landskrona Svalöv renhållnings AB, LSR, där han kommer sitta kvar mandatperioden ut.
– Det handlar om privatsituationen: det har hänt mycket positivt i mitt liv, vilket innebär att jag inte är inte villig att lägga ner kvällar och helger på samma sätt som innan. Det är en lämplig tid inför valet att göra det nu, säger Mikael Fahlcrantz till Landskronaposten/HD och tillägger:
– Sedan finns det väl en tappad geist i Miljöpartiet på riksplan, som agerar otydligt ibland.
Miljöpartiets lokalavdelning har ännu inte nominerat någon efterträdare, som troligtvis utses på nästa möte med kommunfullmäktige.

Bilden ovan: Mikael Fahlcrantz (MP). Foto: Leo Erdfeld/Landskrona stad