Barnen firade 40 år på Torpet

Såpbubblorna flyger i luften, en clown skojar med en konstgjord grön glass och en bit bort springer barn på en hinderbana. I tisdags var det stort hallabaloo när Torpets förskola firade 40 år.

– Vi inviger gården också. Den är helt nyrenoverad, säger Maria Winqvist, förskolechef för de kommunala förskolorna Torpet och Garvaren i Teckomatorp.
Gården ger inte bara mer plats att leka på, det finns även nya redskap att leka med, bland annat en studsmatta nedsänkt i marken. Cykelstigarna skulle lätt kunna bli en väg eller en löpbana. Andra nya saker är den stora sandlådan och stenlabyrinten strax bredvid, på vilken några barn går runt.
– Vi är våldsamt nöjda. Det är mycket nytt lekmaterial och av naturmaterial också, säger Maria Winqvist.

Clownen Katarina Nyström gör sina konster för Liam Hagbard, Dante Berntsson och Anna Rosengren.

Idag går det cirka 70 förskolebarn på Torpet, men kön signalerar att fler vill låta sina barn gå här. Planerna på att flytta hit den paviljong som idag står vid förskolan Björkhäll i Röstånga, skulle lätta på kön.
– Där kan vi ta in ett maxtal på 18 barn, säger Maria Winqvist.
Flera av pedagogerna är utklädda, dagen till ära. Förskolläraren Julia Bernstein är ett troll.
– Det är bra att vara troll. Barnen tycker att det är spännande. Jag jobbar med de minsta barnen, 1-3 år. De tycker att det är roligt, säger hon.
Strax väntar glassätning, med både hallon- och kolasmak.

Nicco Andersson och Marcus Rautio åker i den splitternya rutschkanan.
Aysal Rashid ser till att inte få såpbubblor i ögonen. I bakgrunden pedagogerna Pernilla Ekelund, Stina Rosenqvist och Karin Jönsson.

Bildtext, stora bilden ovan:
Torpets förskola i Teckomatorp fyller 40 år i år. Det firade barnen i tisdags med en massa aktiviteter, inte minst glassätning. Samtidigt passade de på inviga sin nya gård. Här är det Eric Ulm som försöker fånga såpbubblorna.